logo


Για εγκληματική αδιαφορία και αμέλεια εγκαλεί η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας τη Διοίκηση Ζαμάνη, αναφορικά με το γνωστό συμβάν στο γήπεδο της Σταμάτας, όπου το περασμένο Σάββατο (3/2) έπεσε πυλώνας φωτισμού. Επιπλέον η Ενωτική Πρωτοβουλία καταγγέλλει πως τόσο το νοικιασμένο κτήριο στον Άγ. Στέφανο (πρωήν Εφορία) όπου στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες, όσο και το Ζάννειο όπου μετεγκαταστάθηκε το Λύκειο Δροσιάς, δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διόνυσος, 8 Φεβρουαρίου 2017

Με αφορμή το πρόσφατο συμβάν με την πτώση του πυλώνα φωτισμού στο γήπεδο της Δ.Ε. Σταμάτας καταγγέλλουμε τον δήμαρχο για ανεπαρκή έλεγχο και πλημμελή συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Διονύσου.

Εμείς, ως η προηγούμενη δημοτική διοίκηση, παραδώσαμε ένα άρτιο και λειτουργικό γήπεδο, του οποίου ο αγωνιστικός χώρος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή αγώνων των ερασιτεχνικών και επαγγελματικών κατηγοριών.

Ο κ. Ζαμάνης, αν και ήταν υποχρεωμένος, αμέλησε να το συντηρήσει επιδεικνύοντας εγκληματική αδιαφορία για θέματα που άπτονται άμεσα της ασφάλειας και της υγείας όσων χρησιμοποιούν το γήπεδο για την άθλησή τους.

Ήταν, άρα, επόμενο να συμβεί η αστοχία και να πέσει ο πυλώνας με όλους τους προβολείς που στηρίζονται σ΄ αυτόν. Από καθαρή σύμπτωση δεν είχαμε τραγικές συνέπειες σε ένα χώρο που συχνάζουν και αθλούνται μικρά παιδιά και νέοι.

Δεν περιμένουμε, όμως, κάτι καλύτερο από ένα δήμαρχο που συστηματικά συκοφαντεί και λασπολογεί σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων, τόσο ίδιος και οι πρόθυμοι συνεργάτες του.

Να θυμίσουμε τις ψευδείς καταγγελίες του για τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Σταμάτας που κατέπεσαν ενώπιον της Περιφέρειας αλλά και της Δικαιοσύνης;

Σχετικά με το συμβάν, τα γνωστά αν και ανώνυμα «παπαγαλάκια» του Dionysospost και της Φωνής του Διονύσου, θα πρέπει να μην αναμασάνε ψεύδη και να λένε όλη την αλήθεια. Αναφέρονται στο άρθρο 56 Ε του Ν. 4479/17, αλλά σκόπιμα και δόλια αποκρύπτουν το άρθρο 56 Δ παρα 2 Α, το οποίο αναφέρει ρητά ότι “Η άδεια διεξαγωγής της αθλητικής συνάντησης (δηλαδή το παραχωρητήριο από τον Δήμο) χορηγείται εφόσον η αθλητική εγκατάσταση διαθέτει την άδεια λειτουργίας σύμφωνα με το άρθρο 56 Β”.

Αντί να καταφεύγετε στη συνήθη πρακτική της προπαγάνδας, αναλάβετε τις ευθύνες σας και πράξτε αυτό που πρέπει.

Και κάτι ακόμη:

Μήπως θα πρέπει, επιτέλους, να ενημερώσετε τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο Ζάννειο και τον Παιδικό Σταθμό Κουκουτσέα, αλλά και τους καθηγητές, δασκάλους και δημοτικούς υπαλλήλους που εργάζονται εκεί,  ότι τα κτήρια αυτά δεν διαθέτουν Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας;

Μήπως θα πρέπει να ενημερώσετε τους εργαζόμενους και τους πολίτες που επισκέπτονται το κτήριο που στεγάζει δημοτικές δραστηριότητες στον Άγιο Στέφανο (εκεί όπου ήταν παλαιότερα η Δ.Ο.Υ.) ότι και αυτό δεν διαθέτει Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας;

Το θέμα είναι περισσότερο σοβαρό από όσο μπορείτε να φανταστείτε και από όσο επιπόλαια το αντιμετωπίσατε μέχρι σήμερα.

Η αμέλεια και αδιαφορία σας είναι εγκληματική.

Το συμβάν με τον πυλώνα δεν σας λέει τίποτε; Συνέλθετε πριν να είναι πολύ αργά!