logo


Εμφανίστηκε χτες η τρίτη- μέχρι στιγμής- νέα δημοτική κίνηση στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, εδραιώνοντας την πεποίθηση πως η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε για τα καλά. Κεντρικό σύνθημα και τίτλος της νέας κίνησης είναι «Μαζί για τον Διόνυσο», ενώ και εδώ απουσιάζουν ονόματα που πιθανόν να έδιναν κάποιο στίγμα. Εντούτοις οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για σχήμα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους άλλες δυο δημοτικές κινήσεις: Η Συνεργασία Δημοτών με κύριο εκφραστή τον πρώην Δήμαρχο της Άνοιξης Γ. Νικητόπουλο και η δημοτική κίνηση για τη Δημιουργία και τη Διαφάνεια στο Διόνυσο με εκπρόσωπο Τύπου την ανεξάρτητη τοπική σύμβουλο στο Κρυονέρι Β. Κάουλα.

Η πρώτη διακήρυξη  του Μαζί για τον Διόνυσο έχει ως εξής:

Διόνυσος, 6/2/2018

Aγαπητή φίλη αγαπητέ φίλε, Πολίτη του Διονύσου,

Αν είσαι ικανοποιημένη και ικανοποιημένος από τις δημοτικές δυνάμεις που ηγήθηκαν στο Δήμο Διονύσου τις δύο τετραετίες του «Καλλικράτη», δεν έχεις παρά να εμπιστευτείς τις δημοτικές παρατάξεις που διοίκησαν.

Αν όχι, ίσως αξίζει να προσπαθήσεις για την αλλαγή αυτής της κατάστασης.

Εμείς δηλώνουμε απογοητευμένοι από την δημοτική μας πραγματικότητα και συνειδητά επηρεασμένοι από το «μην κοιτάς μόνο τι κάνει η πόλη για εμάς αλλά τι κάνουμε και εμείς γι’ αυτήν», παίρνουμε θέση και ξεκινάμε.

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, τους πολίτες, τους επαγγελματίες, τους κοινωνικούς φορείς με βάση τα πολλά που μας ενώνουν αφήνοντας πίσω πολιτικές και παράγοντες που έκαναν τον κύκλο τους.

Ποιοι είμαστε εμείς; Είμαστε…Εσύ! Είμαστε Δημότες που

Πιστεύουμε στον Άνθρωπο, στη Συμμετοχή, στη Δημοκρατία.

Όμως δεν πάει άλλο!

Αν  νιώθεις την εγκατάλειψη από τους Δημοτικούς μας Άρχοντες, αν ζεις την υποβάθμιση της γειτονιάς σου, αν κανείς δεν σε ακούει κι αν ταυτόχρονα έχεις άποψη, έχεις όρεξη, έχεις ενέργεια, αν δηλαδή δεν έχεις παραιτηθεί από όσα σου αξίζουν, τότε έχουμε πολλά να πούμε.

Γι αυτό, θα σε καλέσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συνδιαμορφώσουμε τις προτεραιότητες και το πρόγραμμά μας. Θα σε καλέσουμε αυτή την προσπάθεια να την πάμε μαζί.

Αν το θέλεις, θα δεις ότι αξίζει.