logo


Ανακοίνωση ετοιμάζει ο Αθλητικός Όμιλος Σταμάτας για να απαντήσει σε όσους προσπαθούν να επιρρίψουν ευθύνες στον Πρόεδρό του Β. Κριεμάδη, για την πτώση του πυλώνα φωτισμού, που σημειώθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου της περιοχής το περασμένο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Για την ανακοίνωση ο ΑΟ Σταμάτας θα στηριχθεί τόσο στο παραχωρητήριο του Αυγούστου 2017 εκ μέρους του Δήμου, με βάση το οποίο χρησιμοποιεί το γήπεδο, όσο και σε δικό του έγγραφο, πρωτοκολλημένο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, λίγο μετά από τις αρχαιρεσίες στον Όμιλο και την εκλογή του νέου Προέδρου. Στο έγγραφο απαριθμώνται όλες οι εργασίες και οι επισκευές που είχαν εντοπιστεί και απαιτούνταν για τη σωστή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων: επισκευή της στέγης των αποδυτηρίων και διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, υδραυλικές εργασίες, επίστρωση του αγωνιστικού χώρου με καουτσούκ, τοποθέτηση φωτιστικών στην πόρτα του γηπέδου κ.λπ. Κάποιες από αυτές, όπως οι εργασίες στα αποδυτήρια, συνεχίζονται ακόμη, ενώ άλλες- όπως η επίστρωση του γηπέδου ή ο εξωτερικός φωτισμός- δεν έχουν ξεκινήσει.

Σε δηλώσεις προς την Οδό Διονύσου ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου τονίζει: “Το έγγραφό μας του Σεπτεμβρίου αποδεικνύει πως παραλάβαμε το γήπεδο όχι σε καλή κατάσταση παρά τα όσα γράφει το παραχωρητήριο του Δήμου. Επιπλέον, προφανώς και δεν έχουμε την τεχνογνωσία να εντοπίζουμε προβλήματα και ζημιές που εντοπίζονται μόνο μετά από τακτικό έλεγχο και συντήρηση εκ μέρους του Δήμου, μια που το γήπεδο αποτελεί δημοτική περιουσία”.

Αξίζει εδώ να σημειωθούν και τα παρακάτω: Πριν από λίγο καιρό, άγνωστοι έκλεψαν τέσσερις μετασχηματιστές από το γήπεδο ποδοσφαίρου του Αγ. Στεφάνου. Εκεί υπεύθυνος  ή υπόλογος δεν θεωρήθηκε προφανώς ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Αγ. Στεφάνου ή του Α.Ο Γ. Παθιακάκης. Απόδειξη ότι λίγο καιρό αργότερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε την προμήθεια νέων μετασχηματιστών για την αντικατάσταση των κλεμμένων με το διόλου μάλιστα ευκαταφρόνητο ποσόν των 24.300 ευρώ. Εξάλλου η πτώση του πυλώνα δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό στο γήπεδο της Σταμάτας: Πέρυσι, όπως μας ενημέρωσε τόσο ο Πρόεδρος του Ομίλου όσο και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Β. Πέππας, είχε σημειωθεί κατολίσθηση βράχου από τα γύρω σαθρά πετρώματα, χωρίς βεβαίως να αποδοθούν ευθύνες στον τότε Πρόεδρο Χ. Πέππα.

Με την άποψη πως η ευθύνη για τέτοιου είδους περιστατικά δεν βαρύνει τον Πρόεδρο τάσσονται και οι Πρόεδροι του ΑΟ Διονύσου, του ΑΣ Ροδόπολης και του ΑΟ Κρυονερίου Λ. Γεωργοκίτσος, Γ. Ξανθός και Δ. Σταθόπουλος αντιστοίχως, με τους οποίους μίλησε η Οδός Διονύσου. Και οι τρεις πάντως κάνουν λόγο για την ανάγκη να συντηρούνται και να ελέγχονται τακτικά από τεχνικό ασφαλείας του Δήμου οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, μια που δεν είναι δυνατόν, όπως υπογραμμίζουν, οι Πρόεδροι να έχουν τη σχετική τεχνογνωσία. Ειδικά στον ΑΟΔ, με έξοδα του Ομίλου, υπάρχει τεχνικός αλλά μόνο για τα γήπεδα τέννις, ενώ ο ΑΟ Κρυονερίου σε δυο έγγραφά του- το Νοέμβριο του 2016 και τον Ιούνιο του 2017- θέτει θέματα ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής. Και αυτό, σε αντίθεση με τα όσα γράφονται στο τυποποιημένο παραχωρητήριο του Δήμου προς τους Συλλόγους, ότι δηλαδή οι χώροι παραδίδονται «σε καλή κατάσταση».