logo


Κανονικά ανοιχτό ήταν σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου το γήπεδο ποδοσφαίρου της Σταμάτας, όπου το Σάββατο σημειώθηκε πτώση πυλώνα φωτισμού. Κι αυτό, παρά την αναφορά για σφράγιση του γηπέδου από το Δήμο Διονύσου, όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί. Σε επίσκεψη της Οδού Διονύσου μάλιστα, κάτοικος της περιοχής έκανε κανονικά την προπόνησή του, μια που όπως είπε, το συνεργείο που δούλευε εκεί για την αποκατάσταση της ζημιάς, του έδωσε το πράσινο φως να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις. Ο ίδιος κάτοικος επεσήμανε στην εφημερίδα πως όσοι χρησιμοποιούν το γήπεδο δεν κινδυνεύουν μόνο από πτώση πυλώνα, αλλά και από κατολισθήσεις βράχων, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, μια που- όπως τόνιζε- η περίφραξη του γηπέδου δεν είναι ικανή να συγκρατήσει τα σαθρά πετρώματα:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά με το ατυχές περιστατικό της πτώσης πυλώνα φωτισμού στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Σταμάτας, ο Δήμος Διονύσου ενημερώνει:

Μετά την πληροφόρηση για την πτώση του πυλώνα το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου,  άμεση ήταν η αντίδραση  του Δήμου που πραγματοποίησε αυτοψία  με τους αντιδημάρχους, Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δ. Ράικο και Περιβάλλοντος κα Αγγ. Πέππα, παρουσία και αρμοδίων υπαλλήλων – πολιτικού μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας και προϊσταμένου διεύθυνσης Περιβάλλοντος  όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρεθεί ο κεντρικός πίρος συγκράτησης του πυλώνα. Κατόπιν τούτου αποφασίσθηκε η σφράγιση των εγκαταστάσεων του γηπέδου για την προστασία των αθλουμένων. Διευκρινίζεται ότι  το ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου έχει παραχωρηθεί στον Α.Ο.  Σταμάτας βάσει του παραχωρητήριου με αρ. πρωτοκόλλου 25829/31-8-2017.

Παράλληλα, με αφορμή το γεγονός και  για την εξασφάλιση της προστασίας των αθλουμένων,  δόθηκε εντολή να πραγματοποιηθούν  από τεχνικό κλιμάκιο του Δήμου, αυτοψίες σε όλα τα δημοτικά γήπεδα για τον ενδελεχή έλεγχο των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο δήμος Διονύσου έχει δρομολογήσει ήδη  τις προβλεπόμενες ενέργειες για την αδειοδότηση όλων των δημοτικών γηπέδων, η οποία βάσει της κείμενης νομοθεσίας έχει καταληκτική  ημερομηνία την 31η  Αυγούστου 2018. Επιπλέον, θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης, καθώς και για την απρόσκοπτη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.