logo


Ταλαιπωρία από χθες στη Λεωφόρο Διονύσου τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς, μια που ξεκίνησαν τα έργα της ΕΥΔΑΠ για τον πρωτεύοντα αγωγό της αποχέτευσης. Εντούτοις, καμία ανακοίνωση του Δήμου δεν είχε προηγηθεί που να ενημερώνει για την έναρξη των εργασιών ή για το χρονοδιάγραμμά τους, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι να επιλέξουν άλλες διαδρομές, ειδικά το πρωί και το βράδυ με τη μαζική αναχώρηση και επιστροφή. Την κυκλοφορία των οχημάτων ρυθμίζουν φωτεινοί σηματοδότες εναλλάξ για την άνοδο και την κάθοδο, με αποτέλεσμα το μποτιλιάρισμα των οχημάτων στις ώρες αιχμής.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως πλήρη άγνοια τόσο για την έναρξη των εργασιών όσο και για το χρόνο που θα διαρκέσουν δηλώνει και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου Τ. Μπάσης, μετά από σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου.

Υπενθυμίζεται πως φορέας εκτέλεσης του έργου είναι η ΕΥΔΑΠ και εργολάβος η εταιρεία ALPHA DOMUS, η ίδια στην οποία- με πρόσφατη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου- ο Δήμος Διονύσου παραχώρησε δωρεάν ακίνητο στη Ροδόπολη για τη στέγαση μηχανημάτων, εργοταξιακού γραφείου κ.λπ.

Στην ίδια συνεδρίαση, τέλος, τόσο η παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας όσο και της Νέας Πνοής για το Διόνυσο υπενθύμισαν πως εκκρεμεί η τακτική ενημέρωση για την πορεία της αποχέτευσης εκ μέρους του αρμόδιου Αντιδημάρχου Δ. Ράικου, ενώ γνωστοποιήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους εξώδικη διαμαρτυρία από κατοίκους της οδού Προμηθέως στην Αναγέννηση Διονύσου. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οποιοδήποτε έργο αποχέτευσης ξεκίνησε στο δρόμο τους, σταμάτησε στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου 2017 ενώ ο δρόμος- όπου δημιουργείται όρυγμα από συνεχείς καθιζήσεις ενώ είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνος για αυτοκινητικό ατύχημα- εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Παρά τις επανειλημμένες (σε περισσότερες από 20 τις ανεβάζουν στο εξώδικό τους!) οχλήσεις τους προς τον Αντιδήμαρχο, καμιά ενέργεια δεν έγινε για την αποκατάσταση του προβλήματος, υπογραμμίζουν οι κάτοικοι, οι οποίοι θεωρούν πως εμπαίζονται από το Δήμο και τον καθιστούν υπεύθυνο για ό, τι ήθελε συμβεί στο μέλλον.