logo


Επιστολή διαμαρτυρίας υπογεγραμμένη από 11 τουλάχιστον μηχανικούς που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Διονύσου και εξυπηρετούνται από την οικεία Πολεοδομία, ήρθε στην πρόσφατη (30/1) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι μηχανικοί διαμαρτύρονται για την υπολειτουργία της ΥΔΟΜ το τελευταίο διάστημα, συνέπεια της μετάθεσης συναδέλφου τους που είχε την ευθύνη του τμήματος Τοπογραφικού και Όρων Δόμησης, χωρίς να έχει αντικατασταθεί από άλλον μηχανικό εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα. Έτσι η εξυπηρέτηση για τις τρέχουσες υποθέσεις του Δήμου έχει σταματήσει, τονίζεται στην επιστολή διαμαρτυρίας, όπου γίνεται επίσης λόγος για εκδικητική συμπεριφορά της Διοίκησης και προσωπικές αντιπαραθέσεις που οδήγησαν στη μετάθεση της μηχανικού. Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι Στ. Κριεμάδης δημοτικός σύμβουλος, Κ. Κουριδάκης πρώην δημοτικός σύμβουλος, Δ. Παπαδοκοτσώλης, Μ. Ουρανός, Ε. Χαμακιώτη, Μ. Ουρανός κ.ά.

Την επιστολή και το θέμα έφερε με προ Ημερησίας Διατάξεως ερώτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Κανατσούλης από τη μείζονα μειοψηφία, προσθέτοντας πως η παράταξή του είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν αν η Υπηρεσία Δόμησης στήνονταν με πρόχειρο τρόπο: “Φέραμε την Πολεοδομία σε ικανοποιητικό σημείο και μετά την κλωτσήσαμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στις παραπάνω αιτιάσεις ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης διευκρίνισε πως ο μειωμένος σήμερα όγκος της οικοδομικής δραστηριότητας επέτρεψε τη μετάθεση μιας μηχανικού από την Πολεοδομία στις Τεχνικές Υπηρεσίες: “Τέσσερις μηχανικοί- έναντι 5 που ήταν μέχρι τώρα- και 2 διοικητικοί υπάλληλοι στην ΥΔΟΜ κρίνονται επαρκέστατοι για την τρέχουσα οικοδομική δραστηριότητα”, είπε ο κ. Ζαμάνης χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» και «αβάσιμες» τις αιτιάσεις για εκδικητικές συμπεριφορές.

Υπενθυμίζεται πως η Πολεοδομία του Δήμου ιδρύθηκε το 2015. Μέχρι τότε ο Διόνυσος, μαζί με το Δήμο Ωρωπού και τον Βαρνάβα από το Δήμο Μαραθώνα, υπάγονταν στην πλήρως αποδυναμωμένη Πολεοδομία Καπανδριτίου, όπου βρισκόταν και το τεράστιο αρχείο για την πόλη μας. Το Μάιο του 2015 ιδρύθηκε η ΥΔΟΜ του Δήμου Διονύσου και σχεδόν αμέσως 8 μηχανικοί του Δήμου προσέφυγαν κατά των κανονιστικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις οποίες είχε συσταθεί το Τμήμα Πολεοδομίας, επικαλούμενοι διοικητικούς και λειτουργικούς λόγους. Οι προσφυγές τους απορρίφθηκαν, το αρχείο έχει μεταφερθεί από το Καπανδρίτι στον Άγ. Στέφανο, στο μισθωμένο κτήριο της πρώην Εφορίας, ενώ η Πολεοδομία έχει πια και τη δική της Αντιδήμαρχο Π. Ταουξή.