logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Nourishing today’s skills for a successful  tomorrow” πραγματοποιήθηκε από 5 έως και 11 Νοεμβρίου 2017 στο Kavadarci της Π.Γ.Δ.Μ.  με μεγάλη επιτυχία η τρίτη εκπαιδευτική δραστηριότητα με τη συμμετοχή και μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Άνοιξης. Τους 5 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου μας συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Γραμματική Παλαμούτη και κ. Ηλίας Κυριαζής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί καθηγητές μας ήρθαν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Π.Γ.Δ.Μ., συμμετείχαν σε ποικίλες πολιτιστικές  εκδηλώσεις, γνωρίζοντας από κοντά τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Παρουσίασαν το σύντομο θεατρικό έργο που είχαν ετοιμάσει στο σχολείο μας, με θέμα “School life”, και συνεργάστηκαν άψογα με μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλες τις χώρες εταίρους του προγράμματος (Ιταλία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ και Τουρκία) για τη συγγραφή νέου θεατρικού έργου με τίτλο: “Successful Young People in Europe”, το οποίο και παρουσίασαν όλα τα παιδιά μαζί σε ειδική εκδήλωση που έγινε για αυτόν τον σκοπό. Επισκέφθηκαν τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής (εγκαταστάσεις οινοποιείου Tikves, Λίμνη Οχρίδα, Μουσείο στο Νερό, φαράγγι Μάτκα, αξιοθέατα της πρωτεύουσας). Εκπροσώπησαν το σχολείο μας αλλά και τη χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη συνάντηση των 5 χωρών – εταίρων του προγράμματος τον προσεχή Απρίλιο στην Τουρκία.

Επιστρέφοντας στο σχολείο, τα παιδιά παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, video με τις εντυπώσεις τους από αυτό το ταξίδι, το οποίο χαρακτήρισαν ομόφωνα «μοναδική εμπειρία ζωής».

H Διευθύντρια του Γυμνασίου Άνοιξης

Ε. Κρεμμύδα