logo


Η ενημέρωση του Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ Θ. Στάικου στη σημερινή (Δευτέρα 29/1) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποδείχθηκε απείρως πιο ουσιώδης και σημαντική από τα 8 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, μια που το ενδιαφέρον των μελών μονοπώλησαν αφενός μεν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο νέο Παιδικό Σταθμό δωρεάς Κουκουτσέα στο Διόνυσο και αφετέρου τα σενάρια που απηχούν τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τον Παιδικό Σταθμό στο στρατόπεδο της ΑΒΥΠ και τη δυνατότητα μελλοντικής αντικατάστασής του από νέο ιδιόκτητο Σταθμό στον Άγ. Στέφανο.

Ειδικότερα:

Τους πανηγυρισμούς για την παραχώρηση μετά από δέκα χρόνια του Παιδικού Σταθμού στο Διόνυσο από τη δωρήτρια Μ. Κουκουτσέα στο Δήμο Διονύσου, φαίνεται να διαδέχονται οι προβληματισμοί και τα προβλήματα. Όπως ανακοίνωσε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΤΙΑΣ ο Πρόεδρός της, λύθηκαν με μεγάλο αγώνα και ταλαιπωρία όλα τα τεχνικής φύσεως προβλήματα που είχαν προκύψει από τα δέκα χρόνια εγκατάλειψης στο κτήριο της οδού Ανθέων, εντούτοις νέα προβλήματα τελείως διαφορετικής μορφής έχουν εμφανιστεί, που οφείλονται στην ιδιόρρυθμη συμπεριφορά της υπερήλικης δωρήτριας. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η ρατσιστική, όπως την αποκάλεσε ο κ. Στάικος, αντίδρασή της στην παρουσία αλλοδαπού παιδιού, με τις συνέπειες για το παιδί να ελαχιστοποιούνται χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Διευθύντριας και του προσωπικού, αλλά και η απαίτηση της δωρήτριας να της παραχωρηθεί ολόκληρος ο πρώτος όροφος του Παιδικού Σταθμού για να τον μετατρέψει σε μουσείο. Στα παραπάνω ας προστεθεί και η απαίτησή της να πηγαινοέρχεται ελεύθερα μέσα στο χώρο του Παιδικού Σταθμού, σε σημείο τέτοιο που χρειάστηκε να αλλάξουν οι κλειδαριές ενώ προφάτως κλήθηκε η Αστυνομία για να την απομακρύνει!

Για το θέμα ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ, όπως είπε, έχει ενημερωθεί τόσο η Εκτελεστική Επιτροπή όσο και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, ώστε να αναζητηθούν λύσεις ανώδυνες για τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Παιδικό Σταθμό αλλά και ήπιες για μια υπέργηρη δωρήτρια.