logo


Παρουσία πολλών μελών και φίλων της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 28 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου η κοπή της πίτας για την Ενωτική Πρωτοβουλία. Την πίτα ευλόγησε ο πατέρας Χρυσοβαλάντης από τον Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Αγ. Στεφάνου, με το πρώτο κομμάτι να το αφιερώνει -χειροκροτούμενος- στην ελληνική Μακεδονία.

Ευχές στους παριστάμενους για τη νέα χρονιά, αλλά και για αγωνιστική παρουσία στα κοινά της πόλης απηύθυνε εν συνεχεία ο γενικός Γραμματέας της παράταξης Β. Κριεμάδης, που εν συνεχεία έδωσε το λόγο στον επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Γ. Καλαφατέλη. Ο τέως Δήμαρχος στο χαιρετισμό του δεν απέφυγε τους ιδιαιτέρως οξείς χαρακτηρισμούς για τη Δημοτική Αρχή, παρόλο που επρόκειτο για μια εορταστική περίσταση, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανακοίνωσε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη στελέχωση τόσο των οργάνων της παράταξης όσο και για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019. Κάλεσε, τέλος, όλους να δουλέψουν για να ξαναγυρίσει ο Δήμος στην ανάπτυξη και την προκοπή.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καλαφατέλης ανέφερε τα παρακάτω:

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. 

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαστε σήμερα όλοι εδώ σ’ αυτή την εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική κοινωνική εκδήλωση, γιατί, μετά από αρκετό καιρό, μας δίνεται η ευκαιρία να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε ευχές και να κουβεντιάσουμε για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. 

Είναι πολύ ελπιδοφόρο, και δηλωτικό της δυναμικής που έχει η παράταξή μας, ότι είμαστε τόσοι πολλοί σήμερα εδώ, αν και δεν είναι μόνο το πλήθος αλλά και η ποιότητα της καθεμιάς και του καθενός από σας που κάνει τη διαφορά.

Είναι πραγματικά δύσκολες οι συνθήκες, και περίεργες επιτρέψτε μου να πω, και είναι πολύ σημαντικό που η «Ενωτική Πρωτοβουλία» διατηρεί και ενισχύει τη συνοχή της και την ετοιμότητά της να παρεμβαίνει καίρια και δυναμικά.

Πριν από 4 περίπου χρόνια, η τωρινή δημοτική αρχή κατάφερε με ψέματα να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών. Χρησιμοποιώντας λάσπη και συκοφαντία, υποκρινόμενη τον αρχάγγελο της κάθαρσης και προβάλλοντας ένα δήθεν ηθικό πλεονέκτημα, που ήταν ένα πουκάμισο αδειανό.

Σχεδόν τρία και μισό χρόνια διοικούν το δήμο με αυταρχικότητα, αδιαφάνεια, αυθαιρεσία και πρωτοφανή ανικανότητα.

Δεν σας μιλώ για μεγάλα οράματα και έργα. Δεν σας μιλώ για ανάπτυξη και προοπτική. Μιλάω για την καθημερινότητα.

Πλημμυρίζουν οι γειτονιές με την πιο μικρή καταιγίδα. Σωρεύονται σκουπίδια και κλαδιά παντού. Το δίκτυο αποχέτευσης εξελίσσεται σε γεφύρι της Άρτας. Τις παιδικές χαρές τις περιμένουμε ακόμη. Οι εκατοντάδες αδιαφανείς αναθέσεις στους ημέτερους είναι ο κανόνας. Και από το Δήμο και από τις Σχολικές Επιτροπές. Η βιομηχανία των ενοικιάσεων και των κατατμήσεων, ειδικότητα του Προέδρου της Εστίας, επιβαρύνουν το Δήμο με αδικαιολόγητες δαπάνες.

Από εκεί που μας υποσχόταν ο Δήμαρχος ότι θα σέβονταν και το τελευταίο ευρώ, το πάρτι της δημοτικής αρχής κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες κάθε χρόνο.

Ναι. Παρεμβαίνουμε. Ελέγχουμε. Καταγγέλλουμε. Και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και στα ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας. Και με δελτία τύπου αποκαλύπτουμε το αληθινό τους πρόσωπο.

Αλλά, δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που λειτουργούν με τη λογική του καταληψία και του πλιατσικολόγου. Βλέπουν το Διόνυσο σαν τσιφλίκι. Αντιμετωπίζουν με απαξιωτικό, προσβλητικό και χυδαίο τρόπο τα στελέχη και τους εργαζόμενους στο Δήμο. Σκορπούν τους πόρους του Δήμου σε εξυπηρετήσεις, σε έργα βιτρίνας και σε προπαγάνδα.   

Είναι κρίμα για τον τόπο μας φίλες και φίλοι.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, σήμερα που η μέρα είναι γιορτινή.

Αλλά τα προβλήματα μεγαλώνουν ώρα με την ώρα και πρέπει όλοι να είμαστε ενημερωμένοι και σε ετοιμότητα.

Πρέπει, με την δικιά μας ενεργοποίηση, κάθε δημότης και κάθε κάτοικος του Διονύσου να μάθει ποιοι ευθύνονται για την οπισθοδρόμηση, ποιοι στερούν από το Δήμο την ανάπτυξη και την προκοπή, ποιοι τον καταδικάζουν σε μια θλιβερή καθημερινότητα και σε ένα ζοφερό μέλλον.

Και να έρθει κάθε δημότης και κάθε κάτοικος κοντά μας. Να δουλέψουμε μαζί για να ξαναδώσουμε ελπίδα και προοπτική στο Διόνυσο.

Δεν είναι η στιγμή κατάλληλη για κούφια λόγια και υποσχέσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι να σηκώσουμε τα μανίκια και να ριχτούμε στη δουλειά για να σώσουμε ότι ακόμα σώζεται και να ετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα.

Για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την προκοπή.

Είμαστε ανοιχτοί και καλοδεχόμαστε κάθε πρωτοβουλία πολιτών, κάθε πολίτη που ανησυχεί και αγωνιά για το αύριο. Για να εργαστούμε μαζί.

Εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά με υγεία, δημιουργία, ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Σας ευχαριστώ.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Στην εκδήλωση παρέστησαν  εκ μέρους της Συμμαχίας για τον Πολίτη ο Πρόεδρός της Π. Βορριάς και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Λ. Παπαπαναγιώτου, που χαιρέτισε εκ μέρους της Συμμαχίας, και Θ. Κυριακόπουλος. Παρόντες επίσης πολλοί από τους τέως δημοτικούς συμβούλους της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, όπως οι Δ. Σακελλαρίου, Ν. Παππάς, Θ. Ροΐδης, Μ. Γαρεφαλάκης, Ν. Καρυστινός και Σ. Κατσίγιαννη, όλοι οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι, πλην του Μπ. Ιωαννίδη, καθώς και οι τοπικοί σύμβουλοι της παράταξης.