logo


Αναδρομή στα θέματα που απασχολούν τη Δημοτική Κοινότητα Σταμάτας και τις αποφάσεις που κατά καιρούς έχει λάβει, αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί, πραγματοποίησε στη χθεσινή (Τετάρτη 24 Ιανουαρίου) συνεδρίασή του το Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Β. Πέππας αναφέρθηκε, πιο συγκεκριμένα, στις αποφάσεις, κάποιες από τις οποίες εκκρεμούν επί χρόνια και που κατά σειρά αφορούν:

Στην οριοθέτηση του οικισμού Σπάτα- Σταμάτα

Στην κατασκευή σχολικής μονάδας με αντίστοιχη δωρεά οικοπέδου προς τις αρμόδιες Κτηριακές Υποδομές, αλλά και στην ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου

Στα αντιπλημμυρικά έργα

Στην ονοματοδοσία πλατειών προς τιμήν πεσόντων κατοίκων στους 2 Παγκόσμιους Πολέμους

Στην παραμονή της Λαϊκής Αγοράς

Στις προτάσεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου 2014-2019

Στην αναβίωση της Φειδιππίδειας διαδρομής

Στην αξιοποίηση του κτηρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού

Στην ανάγκη εξεύρεσης αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων και ίδρυσης Πολιτιστικού Κέντρου

Στην διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας με χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του νέου Ναού, με σειρά απαλλοτριώσεων

Στη διάνοιξη δασικών δρόμων

Στις συνέπειες και τα οφέλη από την εφαρμογή του καλλικρατικού νόμου

Στο μέλλον των Δημοτικών Κοινοτήτων, στενά συνδεδεμένο με την έλλειψη αρμοδοτήτων, πόρων και προσωπικού

Στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την αναζήτηση βιώσιμων λύσεων

Στην τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής 535, ώστε να συνδέει τη Σταμάτα με το σιδηροδρομικό σταθμό του Αγ. Στεφάνου

Στην ανάγκη εξαίρεσης των γεωργικών κλήρων από τους περιορισμούς στη δόμηση που επιβάλλει το Προεδρικό Διάταγμα του Πεντελικού

Στην ανάγκη για κυκλοφοριακή παρέμβαση στην οδό Σταμάτας – Ανοίξεως

Στις προτάσεις για υποδομές και έργα στη Σταμάτα, με στόχο να περιληφθούν στο περυσινό Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου

Στις δράσεις πυροπροστασίας

Στη χαρτογράφηση, οριοθέτηση και καθαρισμό των ρεμάτων, με την απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών

Στο έργο κατασκευής διαδημοτικού δρόμου που να συνδέει τη Σταμάτα με το Μαραθώνα

Στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα

Στην ανάγκη επέκτασης του Νεκροταφείου

Στα παραπάνω, “για τα οποία δεν έχει γίνει τίποτα” όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Πέππας προσέθεσε την πρόσφατη απόφαση του Δήμου να μειώσει κατά 10% το τιμολόγιο ύδρευσης στη Σταμάτα (σ.σ. η οποία, υπενθυμίζεται, υδρεύεται εξ ολοκλήρου από γεωτρήσεις με τη σκληρότητα του νερού να είναι καταστροφική για τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές), αλλά και τη συντήρηση και εξωραϊσµό του δημοτικού περιπτέρου στην πλατεία της Σταμάτας, που πρόσφατα ανατέθηκε με απόφαση Δημάρχου έναντι ποσού 18.500 ευρώ.

Σε ερώτηση της Οδού Διονύσου για το ποια θεωρεί ως σημαντικότερα από τα παραπάνω το Τοπικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος μαζί με τους παρευρισκόμενους συναδέλφους του Α. Μαραθιά από τη Διοίκηση, Γ. Κόκκαλη από την Ενωτική Πρωτοβουλία και Γ. Χρήστου από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο ξεχώρισαν την επέκταση του Νεκροταφείου, τα αντιπλημμυρικά στη Λ. Σταμάτας- Δροσιάς, την πυροπροστασία, την τακτοποίηση του κέντρου του χωριού και την ανέγερση σχολικής μονάδας.

Τα πέντε αυτά σημαντικά προβλήματα θα περιληφθούν σε εισηγητικό σημείωμα της Δημοτικής Κοινότητας προς το Δήμο, με τη σημείωση πως θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου για να ασχοληθεί μόνο με αυτά, στην οποία θα είναι προσκεκλημένοι- και ενημερωμένοι εκ των προτέρων- ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Στο εισηγητικό σημείωμα, μετά από αίτημα της κ. Χρήστου, θα περιλαμβάνεται επίσης και ένα άρθρο του καλλικρατικού νόμου. Αυτό που αναφέρεται στην υποχρέωση του Δήμου να απαντά εντός 30 ημερών για τις αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου, όπου διατυπώνονται οι προτάσεις για τα θέματα της αρμοδιότητάς του (άρθρο 87 Ν.3852/2010).