logo


Σε οριακά επίπεδα έχει φθάσει το απόθεμα καυσίμων σε πολλά από τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Διονύσου, όπως φάνηκε και από την έκτακτη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, με αποκλειστικό θέμα την κατεπείγουσα προμήθεια 30.000 λίτρων πετρελαίου για τις ανάγκες των σχολείων. Αιτία, όπως γράφει στην εισήγησή της η Πρόεδρος της Επιτροπής Ε. Καγιαλή, η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου της νέας σύμβασης εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, τουλάχιστον τρία Δημοτικά και δυο Νηπιαγωγεία έχουν ήδη ενημερώσει πως τα αποθέματά τους σε πετρέλαιο θέρμανσης είναι κοντά στο μηδέν, ενώ τα παιδιά κάνουν μάθημα με μπουφάν.

Η προμήθεια καυσίμων για θέρμανση και κίνηση γίνεται με σύμβαση του Δήμου και αφορά και στα Νομικά Πρόσωπα- Σχολικές Επιτροπές και ΕΣΤΙΑ. Τον περασμένο Απρίλιο η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενέκρινε την προμήθεια 110.000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης προϋπολογισμού 95.000 ευρώ περίπου. Στα μέσα Ιουλίου του ίδιου χρόνου η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την προκήρυξη διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών, συνολικής αξίας 450.000 ευρώ, που θα κατανέμονταν στους δημοτικούς Προϋπολογισμούς του 2017 και 2018.

Μεσολάβησε προδικαστική προσφυγή από εταιρεία κατά της διακήρυξης του Δήμου, που συζητήθηκε στην Οικονομική επιτροπή στις 22 Αυγούστου, και στις 10 Οκτωβρίου εγκρίθηκε το πρακτικό του συνοπτικού διαγωνσιμού καθώς και των προσωρινών αναδόχων. Προσήλθαν τρεις εταιρείες, η μια απορρίφθηκε γιατί δεν προσκόμισε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και προσωρινοί ανάδοχοι αναδείχθηκαν οι εταιρείες ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ και ΟΙΚΟΘΕΡΜΑΝΣΗ, οι οποίες μοιράστηκαν τα αντικείμενα της προμήθειας (καύσιμα για κίνηση και για θέρμανση).

Στις 21 Νοεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό της οριστικής κατακύρωσης του αποτελέσματος του διαγωνισμού, καθώς και τους οριστικούς αναδόχους (ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ και ΟΙΚΟΘΕΡΜΑΝΣΗ), ενώ μια εβδομάδα αργότερα, στις 28 Νοεμβρίου αποφασίζεται από την Οικονομική Επιτροπή η απ’ ευθείας ανάθεση προμήθειας καυσίμων κίνησης, έναντι του ποσού των 60.000 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή η εισήγηση του Προέδρου και Δημάρχου Δ. Ζαμάνη μιλούσε για καθυστέρηση: “Για την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, συμπεριλαμβανομένου και του προσυμβατικού ελέγχου από το Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου βρίσκεται σήμερα, θα απαιτηθούν 90 ημέρες”, αναφερόταν χαρακτηριστικά, θέτοντας χρονικό ορίζοντα τα τέλη Φεβρουαρίου 2018.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου η εταιρεία ΟΙΚΟΘΕΡΜΑΝΣΗ, που προμήθευσε το πετρέλαιο βάσει σύμβασης  για το 2016-2017, ενημέρωσε τη Σχολική Επιτροπή πως το συμβατικό αντικείμενο εξαντλείτο και πως υπολείπονταν λίτρα αξίας 17.000 ευρώ.