logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις νέες εγκαταστάσεις του Λυκείου Δροσιάς θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνης, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 & ώρα 12:30 μ.μ.

Το Γενικό Λύκειο Δροσιάς μεταστεγάστηκε πρόσφατα σε χώρο του Ζαννείου Ιδρύματος ο οποίος μισθώθηκε από τον Δήμο, δίνοντας ανάσα στο σοβαρό πρόβλημα της εξεύρεσης σχολικών χώρων και αποσυμφορώντας την ασφυκτική συστέγαση με το Γυμνάσιο της ίδιας Δημοτικής Ενότητας.

Ο Δήμος Διονύσου έπειτα από επίπονες και επίμονες προσπάθειες κατόρθωσε να πραγματοποιήσει τον στόχο του, να παραδώσει δηλαδή στους 155 μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους ένα ευρύχωρο, καλαίσθητο και άρτια κατασκευασμένο σχολείο. Ένα σχολείο το οποίο  αποτελεί κόσμημα για τον Δήμο Διονύσου.

Το νέο μισθωμένο διδακτήριο  αποτελείται από εσωτερικούς χώρους συνολικού εμβαδού 1300 τ.μ., ενώ ο εξωτερικός αύλειος χώρος ξεπερνάει τα 1.000 τ.μ. Περιλαμβάνει συνολικά δέκα αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γήπεδα και άλλους χώρους άθλησης.

Ο χώρος επισκευάστηκε με δωρεά του κ.  Αθανάσιου Μαρτίνου, ο οποίος, ευαίσθητος και στο θέμα της εκπαίδευσης και της μαθητικής κοινότητας, προσέφερε  την επισκευή του σχολείου ως δωρεά στο ίδρυμα προκειμένου να διευκολύνει τη μεταστέγαση του Λυκείου Δροσιάς στο νέο κτίριο.