logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ- ΔΗ.ΣΥ Διονύσου έχει εδώ και χρόνια καταστήσει σαφή την αντίθεσή της στην επιβολή πλευρικών σταθμών διοδίων και μετωπικών στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

Οι πρόσφατες εξελίξεις και συγκεκριμένα η υπογραφή της σχετικής Υπουργικής Απόφασης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εντείνει την ανησυχία των πολιτών της Βόρειας Αττικής καθώς δίνει τη δυνατότητα στην παραχωρησιούχο εταιρεία να προχωρήσει στα απαραίτητα έργα για την επιβολή των διοδίων.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδιαφορεί για την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των πολιτών της Βόρειας Αττικής που διέρχονται καθημερινά από τους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου & Βαρυμπόμπης αλλά και για την περιβαλλοντική επιβάρυνση και την επιβάρυνση του τοπικού οδικού δικτύου που τα διόδια θα επιφέρουν.

Οι ασαφείς και αόριστες διαβεβαιώσεις του Υπουργού κ. Σπίρτζη περί δήθεν

απαλλαγής των μόνιμων κατοίκων της περιοχής από την καταβολή των διοδίων γενούν προβληματισμό. Πώς μπορεί ο κ. Σπίρτζης να διαβεβαιώνει τους κατοίκους για κάτι το οποίο δεν είναι στο χέρι του; Οι όποιες εκπτώσεις, απαλλαγές από την καταβολή διοδίων είναι στη διακριτική ευχέρεια της παραχωρησιούχου εταιρείας, γεγονός που γνωρίζουμε και από το παράδειγμα του Δήμου Ωρωπού.

Επειδή η ποιότητα ζωής των πολιτών της Βόρειας Αττικής δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση, η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ- ΔΗ.ΣΥ Διονύσου συγκαλεί έκτακτη διευρυμένη συνεδρίαση των μελών της, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι πτυχές του σοβαρού αυτού ζητήματος και να δημιουργηθεί ολοκληρωμένη πρόταση αντιμετώπισής του.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 18:00 στο Πνευματικό & Πολιτιστικό κέντρο Άνοιξης.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Πληροφορίες: Τσουδερός Γιάννης 6944313825