logo


Αύριο Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει με 6 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου. Ανάμεσά τους για μια ακόμη φορά το θέμα των αδέσποτων σκυλιών, που σιτίζονται και συντηρούνται για την προστασία κακώς εννοούμενων ζωόφιλοων, όπως τονίζει στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τ. Μπάσης, και που κατά περίπτωση μπορούν να γίνουν επικίνδυνα. Για το θέμα προτείνεται η καθιέρωση εκ μέρους του κεντρικού Δήμου μιας διαδικασίας ενημέρωσης των δημοτών, αλλά και αναζήτησης λύσης όταν σημειώνοναι συστηματικά επιθετικές συμπεριφορές από τα ίδια αδέσποτα.

Ο Πρόεδρος προτείνει επιπλέον τον έγκαιρο καθαρισμό και συντήρηση των δασικών δρόμων της περιοχής, με κονδύλια που δίνει κάθε χρόνο το Υπουργείο Εσωτερικών στους Δήμους για δράσεις πυροπροστασίας. Οι κύριοι δασικοί δρόμοι στη δημοτική Κοινότητα Διονύσου είναι: α) Από την Ραπεντώσα έως το Γερμανικό Νεκροταφείο β) Από την οδό Αθηνάς μέχρι το Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα γ) Από το Πυροφυλάκιο του Δασοβουνίου έως το Κοιμητήριο της Ροδόπολης και οι παράπλευροι των παραπάνω.

Τέλος, ο ΑΟ Διονύσου ζητεί την έγκριση λειτουργίας εντευκτηρίου στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου που θα στεγάζεται στο τσιμεντένιο οίκημα δίπλα από τα αποδυτήρια και την ξύλινη προέκτασή του. Η εισήγηση του Προέδρου είναι θετική, “με την προϋπόθεση να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες, όπως αυτές προβλέπονται από το Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Αδειοδοτήσεων του Δήμου Διονύσου”.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Θέμα 1ο: Εξέταση αιτημάτων παρατάσεων ενταφιασμού   

Θέμα 2ο: Επισκευή της οδού Πλαστήρα στο Νο 30

Θέμα 3ο: Αντιμετώπιση προβλήματος επικίνδυνων αδέσποτων σκυλιών

Θέμα 4ο: Αίτημα κατοίκων για διάνοιξη της οδού Ανθέων μέχρι τη Λεωφ. Μητρ. Κυδωνιών

Θέμα 5ο: Ανάγκη έγκαιρης συντήρησης και καθαρισμού των δασικών οδών στη Δ.Ε. Διονύσου

Θέμα 6ο: Έγκριση Λειτουργίας Εντευκτηρίου από τον Α.Ο. Διονύσου στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Δ.Ε. Διονύσου