logo


Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα πλευρικά διόδια σε Άγ. Στέφανο και Βαρυμπόμπη, ζητεί με το παρακάτω κάλεσμα προς το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διονύσου:

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι πληροφορηθήκαμε ότι δυστυχώς προ ημερών ο Υπουργός Περιβάλλοντος υπέγραψε τελικά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), για την τοποθέτηση ΔΙΟΔΙΩΝ στους κόμβους ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ και  ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ.

Το θέμα των διοδίων πρώτος ο Σύλλογός μας ανέδειξε το 2016 και με σειρά πρωτοβουλιών και ενεργειών του (Συνελεύσεις στις Δημοτικές Ενότητες Διονύσου σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές, όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, τον ΣΕΒΑ και άλλους φορείς ), κινητοποίησε και ευαισθητοποίησε τους κατοίκους του Δήμου Διονύσου και όχι μόνον και συγκέντρωσε 6000 περίπου υπογραφές συμπολιτών μας εναντίον της τοποθέτησης διοδίων στους ανωτέρω κόμβους.

Επίσης οργανώθηκε, κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Διονύσου και Κηφισιάς και έγιναν αντίστοιχες παραστάσεις των Δημάρχων και των Φορέων (ΣΕΒΑ) στα Υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος, όπου λήφθηκε η ρητή δέσμευση των Υπουργών Υποδομών και Περιβάλλοντος κκ. Σπίρτζη και Σκουρλέτη, ότι  ΔΕΝ θα τοποθετηθούν διόδια , διότι αφενός μια τέτοια ενέργεια αντίκειται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και αφ’ ετέρου δεν μπορεί να γίνει, αφού δεν έχει ακόμη κατασκευασθεί δίκτυο ασφαλών παράπλευρων δρόμων για διοχέτευση της κυκλοφορίας .

Η δέσμευση αυτή επανελήφθη και πάλι το Απρίλιο του 2017 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής από τον κ. Σπίρτζη, παρουσία της Περιφερειάρχου κας Δούρου, επειδή εν τω μεταξύ είχε προγραμματισθεί η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων.

Δυστυχώς παρά τις ανωτέρω δεσμεύσεις το Υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε  τις προηγούμενες μέρες παράνομα και παράτυπα στην υπογραφή της σχετικής ΜΠΕ, αιφνιδιάζοντας για ακόμη μία φορά τους πάντες.

Επισημαίνεται ότι  τα  διόδια στους ανωτέρω κόμβους θα δημιουργήσουν ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές, οικονομικές και κυκλοφοριακές επιπτώσεις στην περιοχή μας, με τεράστια υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Κατόπιν των ανωτέρω

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τον Δήμαρχο κ. Δ. Ζαμάνη να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ το  Δημοτικό Συμβούλιο σε ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, για να ενημερώσει τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Φορείς, τους Συλλόγους και τους κατοίκους της περιοχής μας, για τις πρωτοβουλίες και ενέργειες που πρόκειται να κάνει, προκειμένου να σταματήσει την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για το Δήμο μας και συγχρόνως να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην προσβολή της παράνομης αυτής απόφασης (ΜΠΕ) του Υπουργείου στο ΣΤΕ.

Επίσης σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς να συντονίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους  που απαιτούνται, για την αποτροπή της παράνομης αυτής ενέργειας των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών.

                 Διόνυσος  21.01.2018

                       Για το  ΔΣ 

                     Ο  Πρόεδρος

                      Κ. Μπομπής