logo


Κυκλοφοριακή μελέτη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα σταθμευμένα οχήματα γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) στο Κρυονέρι, εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου. Η μελέτη με τίτλο “Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης τμήματος οδού Ασκληπιού της Δ.Κ. Κρυονερίου πέριξ των εγκαταστάσεων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.” συζητήθηκε στην πρόσφατη (17/1) συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οπότε και τονίσθηκε το πρόβλημα που δημιουργείται με τη στάθμευση οχημάτων στη Βιομηχανική περιοχή του Κρυονερίου.

Όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και κάτοικος Κρυονερίου Δ. Ράικος παραδέχθηκε “όντως το πρόβλημα που δημιουργείται με τα παρκαρισμένα οχήματα στη Βιομηχανική Ζώνη είναι τρομακτικό”: Οι δρόμοι είναι στενοί, ο κόσμος που δουλεύει εκεί πολύς, parking δεν υπάρχουν, οι εταιρείες προτιμούν να εξασφαλίζουν χώρο για τους ελιγμούς των βαρέων οχημάτων μέσα στην ιδιοκτησία τους, κι έτσι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να αναζητούν θέσεις στάθμευσης παρά το κράσπεδο, και στις δυο πλευρές των δρόμων, με αποτέλεσμα να καθίσταται επισφαλής η διπλή κυκλοφορία.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν δυο αιτήματα της ΑΔΜΗΕ προς το Δήμο Διονύσου, το Φεβρουάριο του 2014 και τον Ιούνιο του 2017, για την αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος. Η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων γύρω από την ΑΔΜΗΕ εγκρίθηκε ομόφωνα από το Τοπικό Συμβούλιο Κρυονερίου, όταν συζητήθηκε σε πρώτη φάση τον περασμένο Νοέμβριο, με την προσθήκη για την ανάγκη εκπόνησης συνολικής κυκλοφοριακής μελέτης για όλη την οδό Ασκληπιού.

 Το πρόβλημα με τα σταθμευμένα οχήματα ξεκινά ήδη από τον παράδρομο της Εθνικής Οδού 

Η μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία, και θα έρθει προς συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφορά στην τμηματική απαγόρευση στάσης και στάθμευσης με την τοποθέτηση σχετικών πινακίδων, τόσο επί της οδού Ασκληπιού όσο και στους δρόμους που οδηγούν στις αποθήκες της ΑΔΜΗΕ. Απαντώντας, τέλος, σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου που επεσήμανε πως το πρόβλημα με τη στάθμευση των οχημάτων διαχέεται σε μεγάλο τμήμα όλης της περιοχής, ο κ. Ράικος υπογράμμισε πως η παραπάνω μελέτη είναι η πρώτη άμεση ενέργεια του Δήμου για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Θα ακολουθήσει, όπως είπε, ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη για όλο το Δήμο, σύμφωνα με το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2018 (σ.σ. στο εν λόγω Πρόγραμμα προβλέπονται Αναπλάσεις- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οδών, αλλά και Ανασύνταξη – επικαιροποίηση κυκλοφοριακών μελετών Δήμου Διονύσου), η οποία όπως είναι φυσικό θα καθυστερήσει.