logo


Χρηματοδότηση 1,8 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβει ο Δήμος Διονύσου για το έργο προμήθειας, εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία συστήματος τηλελέγχου/τηλεχειρισμού και μείωσης διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης. Η πρόταση εκπονήθηκε επί Αντιδημαρχίας του Ευ. Λυρούδια, ενώ σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιούλιο του 2016 “Βασικός στόχος είναι η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τον ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο του ύδατος το οποίο διανέμεται από τις διάφορες υφιστάμενες υποδομές (δεξαμενές, γεωτρήσεις και ενδιάμεσα αντλητικά συγκροτήματα), την ορθολογική διαχείριση του συνολικού προσφερόμενου ύδατος προς τους τελικούς καταναλωτές, τον ενεργό εντοπισμό των διαρροών του δικτύου, την ψηφιακή αποτύπωση του δικτύου, την ανάπτυξη ενός μοντέλου προσομοίωσης καθώς επίσης και τον άμεσο έλεγχο και περιορισμό των βλαβών στο εσωτερικό δίκτυο. Τα αποτελέσματα της προτεινόμενης πράξης θα προσδώσουν στην αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης τα εργαλεία εκείνα που είναι απαραίτητα για τον ολοκληρωμένο έλεγχο και χειρισμό των υποδομών και τον άμεσο εντοπισμό των διαρροών”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διονύσης Ζαμάνης: «Προχωράμε με σιγουριά, παράγουμε έργο καθημερινά»

Ο Δήμος Διονύσου, σύμφωνα με τους προσωρινούς πίνακες της Δ/νσης Περιβάλλοντος του ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, επιλέχτηκε για τη χρηματοδότηση του έργου «Προμήθεια, Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλελέγχου/τηλεχειρισμού και μείωσης διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Διονύσου», προϋπολογισμού 1.845.450 ευρώ.

Η πρόταση του Δήμου Διονύσου είναι μια από τις 22 προτάσεις φορέων που θα χρηματοδοτηθούν σε όλη την Ελλάδα από τις 120 που κατατέθηκαν συνολικά.

Ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης δήλωσε σχετικά: «Το έργο αυτό θα βελτιώσει τη λειτουργικότητα μεγάλου μέρους του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Διονύσου μειώνοντας τις διαρροές αλλά και τον χρόνο για την αποκατάστασή τους.  Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας που για μια φορά ακόμη αποδεικνύουν την υψηλή τους κατάρτιση και την προσφορά τους στην υλοποίηση σημαντικών μελετών και έργων προς όφελος του Δήμου και των δημοτών. Προχωράμε με σιγουριά, παράγουμε έργο καθημερινά με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες των πολιτών».