logo


Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μέσα στο 2018 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Διονύσου με 6 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

*Η έγκριση- ή όχι- κοπής δέντρων σε Κοινόχρηστους Χώρους της πόλης. Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως οι κοπές δέντρων το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε κατοίκους, κυρίως του Κρυονερίου, που το τελευταίο τρίμηνο είδαν να κόβονται στην περιοχή τους δυο πεύκα- χλωρά, υποστηρίζουν περίοικοι- αλλά και κυπαρίσσια, χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία που απαιτεί άδειες υπηρεσιών και αποφάσεις συλλογικών οργάνων, όπως επιμένουν οι κάτοικοι.

*Η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό Ασκληπιού, στον παράδρομο της Εθνικής, μετά από αίτημα της εταιρείας ΑΔΜΗΕ. Το θέμα θίχτηκε και στη χθεσινή (11/1) συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου, μετά από διαμαρτυρία της κατοίκου Χ. Υφαντή, που επεσήμανε πως η στάση και στάθμευση εκατοντάδων οχημάτων επί της Ασκληπιού το τελευταίο διάστημα, καθιστούν την οδική κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο εξαιρετικά δύσκολη, αλλά και επικίνδυνη, επειδή και το εύρος του- στενού έτσι κι αλλιώς- δρόμου περιορίζεται σημαντικά, ενώ το ίδιο σημαντικά περιορίζεται και η ορατότητα των οδηγών.

*Η επαναφορά της Λαϊκής Αγοράς της Δροσιάς επί της οδού Κέδρων, κάθετης στη Λεωφόρο Διονύσου, όλο το χρόνο, μετά και από την πρόσφατη (21/12/2017) ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής, αλλά και το σχετικό αίτημα των παραγωγών.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση ή μη κοπής δέντρων που φύονται σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου

ΘΕΜΑ 2ο: Aπαγόρευση στάσης και στάθμευσης τμήματος οδού Ασκληπιού της ΔΚ Κρυονερίου πέριξ των εγκαταστάσεων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε

ΘΕΜΑ 3ο: Τοποθέτηση εύκαμπτων ελαστικών κυλίνδρων για την παρεμπόδιση στάθμευσης στη συμβολή των οδών Ιθάκης και Οδυσσέως στη ΔΚ Αγ. Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 4ο: Ετήσια έκθεση Πεπραγμένων έτους 2017 της ΕΠΖ .

ΘΕΜΑ 5ο: Xώρος λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς ΔΚ Δροσιάς.

ΘΕΜΑ 6ο: Οριοθέτηση χώρων στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ) επί του οδοστρώματος της οδού Μαρμαρά της ΔΚ Σταμάτας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού Γυμνασίου Λυκείου “ΩΘΗΣΗ”.