logo


Έκκληση στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Α. Στασινοπούλου να ακουστεί η πλευρά των παιδιών, που συμμετέχουν στην Παιδική Χορωδία του Δήμου Διονύσου, καθώς και των γονιών τους, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η ελλειμματική επικοινωνία και έτσι να αντιμετωπιστεί η πρόσφατη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κ. Στασινοπούλου και στο μαέστρο της Χορωδίας Στ. Καρδιόλακα, απευθύνουν σε επιστολή τους οι γονείς των 150 παιδιών. Στην ίδια επιστολή υπογραμμίζεται πως ποτέ τίποτα δεν έχει γίνει εν αγνοία των αρμοδίων από πλευράς Δήμου, ενώ καλούν σε δια ζώσης επικοινωνία ως το μόνο δρόμο “για να βρούμε ένα κοινό τόπο δημιουργικής εξέλιξης”:

Αξιότιμη κυρία Αντιδήμαρχε,

ύστερα από την επιστολή που μας κοινοποιήσατε στα προσωπικά μας mail επιθυμούμε και εμείς με τη σειρά μας να επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να σας καταστήσουμε γνωστούς τους προβληματισμούς που μας δημιούργησε το περιεχόμενό της. Σας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όλες τις προθέσεις και τις κινήσεις του μαέστρου, εφόσον ενημέρωνε πάντα το σύνολο των γονέων, αλλά και συλλειτουργούσε με την ομάδα των εθελοντών.

Αρχικά σας υπενθυμίζουμε ότι προκειμένου να συμμετάσχει η χορωδία στο διαγωνισμό στην πόλη Cosenza της Ιταλίας στις 12-15 Απριλίου 2018 είχαμε καταθέσει βάσει πρωτοκόλλου (με αρ.πρωτ. 33844) κάθε σχετικό αίτημα από τις 20/10/ 2017 στο οποίο δεν λάβαμε ποτέ κάποια απάντηση εκ μέρους σας ούτε σε σχέση με το ίδιο το αίτημα αλλά ούτε και για τον τρόπο κατάθεσής του. Είναι αυτονόητο ότι αν είχατε θέσει υπόψιν μας τον ελλιπή τρόπο κατάθεσής του θα φροντίζαμε να το συμπληρώσουμε με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες που θα το καθιστούσαν τυπικά επαρκές.

Δευτερευόντως για την προβολή του ταξιδιού στην Ιταλία μέσω τηλεοπτικής εκπομπής θεωρούμε ότι δεν λειτουργήσαμε με κανέναν τρόπο μονομερώς, αφού σε προηγούμενες συναντήσεις μας τόσο με τον κύριο Δήμαρχο όσο και με εσάς την ίδια είχαμε λάβει την απερίφραστη προτροπή σας σχετικά με την εξεύρεση χορηγών. Σκοπός λοιπόν αυτής της εκπομπής ήταν ακριβώς η εξεύρεση χορηγών, η παρουσίασή τους στο δήμο και η τήρηση από εκεί και εξής όλων των τυπικών διαδικασιών.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό σας για το ότι δεν σας ενημερώσαμε για την μαγνητοσκόπηση από τηλεοπτικό μέσο, σας υπενθυμίζουμε ότι όχι μόνο σας ενημερώσαμε αλλά και σας προσκαλέσαμε να παρευρεθείτε τόσο εσείς όσο και οποιοσδήποτε άλλος εκπρόσωπος του δήμου. Θα θυμάστε βεβαίως ότι μας παραχωρήσατε για αυτό το σκοπό εκτάκτως το Πολιτιστικό Κέντρο Διονύσου λόγω αδυναμίας του Πολιτιστικού Κέντρου Κρυονερίου να φιλοξενήσει την πρόβα.

Σχετικά με τη μεταφορά των παιδιών στο εξωτερικό ήταν δεδομένο ότι θα τηρούσαμε όλους τους νόμους ασφαλείας και φυσικά θα ήμασταν σε συνεχή συνεννόηση με τον Δήμο. Αισιοδοξία ότι όλα θα πήγαιναν κατ’ ευχήν μάς έδινε η εμπειρία μας από τα προηγούμενα ταξίδια που διοργανώθηκαν και διεξήχθησαν άψογα το 2016 στα Γιάννενα και το 2017 στα Τρίκαλα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι κατηγορείτε την υποβολή των διαφόρων αιτημάτων μας για αοριστία και προχειρότητα ενώ δηλώνετε με την ίδια αοριστία κατηγορίες για συμμετοχή της χορωδίας σε εκδηλώσεις χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή σας. Θα θέλαμε να μας τις κατονομάσετε συγκεκριμένα.

Το φεστιβάλ παιδικών χορωδιών που διοργανώθηκε ήταν υψηλού επιπέδου και χάρη στη συμμετοχή εθελοντών γονέων, οι οποίοι δεν δίστασαν ούτε στιγμή να αναγνωρίσουν τη στήριξη του δήμου στη συγκεκριμένη περίσταση και να τον ευχαριστήσουν δημοσίως με τον λόγο που απηύθυναν στο κοινό.

Ανακεφαλαιώνοντας θεωρούμε ότι το πρόβλημα που ανέκυψε τόσο από την πλευρά σας όσο και από την πλευρά του μαέστρου είναι πρόβλημα ελλειμματικής επικοινωνίας. Κάνουμε έκκληση σε εσάς και στις διοικητικές δομές του δήμου να δεχτούν να ακούσουν την πλευρά και την επιθυμία τόσο των παιδιών όσο και των γονιών τους προκειμένου να επιλύσουμε τις διαφορές και να προχωρήσει απρόσκοπτα η χορωδία την πορεία της.

Η δια ζώσης επικοινωνία είναι ο μόνος τρόπος για να βρούμε ένα κοινό τόπο δημιουργικής εξέλιξης.

Με τιμή

Oι γονείς της παιδικής χορωδίας του δήμου Διονύσου

Oι γονείς της προπαρασκευαστικής χορωδίας (junior)