logo


Σε θεσμό τείνει να εξελιχθεί η βράβευση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών των αποφοίτων από τα σχολεία του Δήμου Διονύσου που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ  και ΤΕΙ, μια που αυτό αποφάσισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του την περασμένη Τρίτη 19 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Α. Στασινοπούλου, η εκδήλωση βράβευσης, που αποτελεί “επιβεβαίωση δικαίωσης κάθε επίμονης προσπάθειας, όσο και ένδειξη ενδιαφέροντος και αναγνώρισης από πλευράς του κοινωνικού συνόλου σε κείνους που πίστεψαν στις δυνατότητες τους και υπερασπίστηκαν τα όνειρά τους με κόπο”, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Τερψιχόρη του Χίλτον αυτή τη φορά (σ.σ. πέρυσι η εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί στην κατά πολύ μικρότερη αίθουσα Εσπερίδες) και στη διάρκειά της θα βραβευθούν 500 μαθητές από τα δημόσια Λύκεια της πόλης, καθώς και την Ώθηση και τα Αρσάκεια, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Για τη μετάβαση όσων γονιών και παιδιών δεν χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα, θα διατεθούν λεωφορεία, τα οποία θα στοιχίσουν περίπου 150 ευρώ, ενώ η χρήση της αίθουσας αποτελεί, όπως και πέρυσι, χορηγία προς το Δήμο Διονύσου.

Τα παραπάνω συνάντησαν αντιδράσεις από τις παρατάξεις της μειοψηφίας που επέμειναν πως τέτοια εκδήλωση αρμόζει να γίνεται με μια σεμνή τελετή σε αίθουσα της πόλης, ή ακόμη και στο αμφιθέατρο των Αρσακείων, μια που ο Δήμος Διονύσου βραβεύει και δικούς τους αποφοίτους. Αναφέρθηκαν επιπλέον στη περυσινή εμπειρία της βράβευσης, όταν ο μεγαλύτερος όγκος των μαθητών που βραβεύθηκαν προερχόταν από τα δυο ιδιωτικά σχολεία- που μάλιστα αποχώρησαν αμέσως μετά από τη βράβευσή τους.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης υπογράμμισε πως πέρυσι η μεγάλη συμμετοχή γονιών και μαθητών στην εκδήλωση βράβευσης ανάγκασε αρκετούς να παραμείνουν όρθιοι, ενώ η εναλλακτική πρόταση του αμφιθέατρου στα Αρσάκεια συνεπάγεται και ένα σοβαρό κόστος, που στην περίπτωση του Χίλτον εξοικονομείται μια που πρόκειται για χορηγία. Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο η εκδήλωση να επανέλθει στην πόλη, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία με τα Αρσάκεια για τη δωρεάν παραχώρηση του αμφιθεάτρου. Ενώ η κ. Στασινοπούλου από την πλευρά της τόνισε πως οι σεμνές τελετές δεν εξαρτώνται από το χώρο όπου πραγματοποιούνται.