logo


Εκτός Παιδικής Χορωδίας έθεσε εαυτόν σήμερα ο δάσκαλός της Στ. Καρδιόλακας, μετά από έγγραφο της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας Α. Στασινοπούλου, με το οποίο τον κατηγορεί πως σε πλείστες περιπτώσεις έδρασε χωρίς την απαιτούμενη έγκριση ή και ενημέρωση των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου, παρά το γεγονός πως αμείβεται για να παρέχει τις υπηρεσίες του στη Χορωδία, που αποτελεί κομμάτι των δημοτικών επιμορφωτικών προγραμμάτων.

Το έγγραφο αυτό, με σημερινή ημερομηνία, απευθύνεται τόσο στο μαέστρο όσο και στα μέλη της Χορωδίας και παραθέτει τους λόγους για τους οποίους η Δημοτική Αρχή εμφανίζεται τουλάχιστον δυσαρεστημένη από τη στάση και τις πρωτοβουλίες  του κ. Καρδιόλακα, που την εμφανίζει να μη στηρίζει την Παιδική Χορωδία.

Το εν λόγω έγγραφο έχει ως εξής:

 Ο μαέστρος Στ. Καρδιόλακας με το Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη στο 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών το 2015

Και η ανακοίνωση του δασκάλου της Παιδικής Χορωδίας στη σχετική ανάρτησή του στο facebook:

Μετά το έγγραφο που εστάλη από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Διονύσου, τόσο σε εμένα όσο και στα μέλη της παιδικής χορωδίας θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα ακόλουθα:

O τρόπος λειτουργίας του δημόσιου με τη λειτουργία μιας παιδικής χορωδίας δεν πηγαίνουν μαζί. Μιλάνε άλλη γλώσσα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Φυσικά δε φταίει ο δήμος γι’ αυτό. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Αντιμετωπίζω πολλά προβλήματα στη συνεργασία μου με τη δημοτική αρχή και νομίζω ότι δεν μπορώ πλέον να κάνω τη δουλειά μου σωστά. Διαπιστώνω καθημερινά μια απαξιωτική αντιμετώπιση για τη δουλειά που προσφέρω αλλά και το πρόσωπό μου. Δέχομαι κατηγορίες ότι ενεργώ αυτοβούλως, ότι καλλιεργώ στα παιδιά και τις οικογένειές τους άσχημο κλίμα και αβάσιμες προσδοκίες για δράσεις που δεν έχω θέσει υπόψη των αρμοδίων υπηρεσιών, ότι εισηγούμαι με προχειρότητα και πολλά άλλα. Ηθικά δεν μπορώ να το δεχτώ. Για το λόγο αυτό έθεσα πριν από λίγο εαυτόν εκτός της παιδικής χορωδίας του Δήμου Διονύσου. Δεν ήταν εύκολο να πάρω τέτοια απόφαση, γιατί έχω να κάνω με παιδιά και όχι με άψυχα έγγραφα, εισηγήσεις ή νούμερα. Δυστυχώς όμως δεν είχα άλλη επιλογή.

Ο δάσκαλος