logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό  Τοπικό  Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Διονύσου  κ. Διονύση Ζαμάνη, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου,  στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου στο Δημοτικό Κατάστημα της Σταμάτας. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2017  και ο σχεδιασμός των δράσεων πολιτικής προστασίας για τη χειμερινή περίοδο.

Για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου ο κ. Ζαμάνης ανέφερε ότι κρίνεται απολύτως επιτυχής αφού ο προγραμματισμός των ενεργειών πρόληψης  υλοποιήθηκε, ενώ και οι δύο πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο Κρυονέρι αντιμετωπίσθηκαν άμεσα χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και την άμεση επέμβαση των εθελοντικών κλιμακίων του Δήμου και της Πυροσβεστικής, ενώ σημείωσε πως  καθοριστική ήταν και η συνεισφορά των εναέριων μέσων  στις κατασβέσεις.

Ο Δήμαρχος Διονύσου εξέφρασε, επίσης, τις θερμές ευχαριστίες του στους εθελοντές των κλιμακίων του Δήμου για την ανεκτίμητη προσφορά τους και σε όλους τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων για την ετοιμότητα που επέδειξαν και για τη μέχρι σήμερα εποικοδομητική συνεργασία.

Ο κος Ζαμάνης σχετικά με τον σχεδιασμό για τη χειμερινή περίοδο, ιδίως σε ό,τι  αφορά  την  αντιμετώπιση  των  χιονοπτώσεων  και  των  πλημμυρικών  φαινομένων, αναφέρθηκε στις ενέργειες πρόληψης που είναι σε εξέλιξη καθώς και αυτές που πρόκειται να γίνουν, ενώ τόνισε ότι η εξαιρετική αντιμετώπιση των περσινών χιονοπτώσεων οφείλεται κυρίως στον πολύ καλό προγραμματισμό και την αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών από τις υπηρεσίες του  Δήμου.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στις οποίες έγινε ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου και τέθηκαν όλες οι ενέργειες αλλά και τα πρακτικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν: Η αντιδήμαρχος  Πολιτικής Προστασίας κα  Κ.  Ταουξή, η εκπρόσωπος του Γραφείου Πολ. Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κα Παρ. Βασιλοπούλου, ο υποδιοικητής του 6ου Π.Σ. Αθηνών, αντιπύραρχος κ.  Δ.  Μπριόλας, ο υποδιοικητής του 9ου Π.Σ. Αθηνών, επιπυραγός κ. Γ. Δημητρακόπουλος, ο εκπρόσωπος του Α  Τμήματος  Τροχαίας  ΒΑ  Αττικής,  αστυνόμος Β΄ κ. Ν.  Κούρος, η εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου κα Σ. Καραγιάννη, ο κ. Κ. Μούγιος από το Δασονομείο Αγ. Στεφάνου, ο κ. Β. Λαζάρου ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Πάρνηθας,  ο γ. γραμματέας  του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης κ. Μ. Σκριβάνος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγ. Στεφάνου κ. Γ. Μαλατάντης, ο κ. Δ. Στρίκος ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου, ο κ. Κυριακίδης ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης,  και  οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων κ.κ. Χ. Πιπέρης Άνοιξης, Αν. Μπάσης  Διονύσου, Χρ. Ποτίδης  Δροσιάς  και Δ. Χριστόπουλος  Κρυονερίου.