logo


Απαισιόδοξοι ως προς την τύχη των εργαζομένων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, υπερψήφισαν εντούτοις ψήφισμα που ζητεί την παράταση των σχετικών συμβάσεων τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου στη χθεσινή (19/12) συνεδρίασή του, αν και όχι ομόφωνα. Αντιρρήσεις όσον αφορά τόσο στη σκοπιμότητα όσο και στην αποτελεσματικότητα ενός απλού ψηφίσματος αν δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένα δυναμικά μέτρα, εξέφρασε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου. Αντιρρήσεις όμως εκφράστηκαν και από τον Γ. Κανατσούλη της μείζονος μειοψηφίας και τον ανεξάρτητο Σπ. Γιαννουλάτο, που ζήτησαν προσωπικό για μόνιμη και σταθερή εργασία στο Δήμο, αλλά και από την επίσης ανεξάρτητη Στ. Μαγγίνα, που έδωσαν αρνητική ψήφο.

Ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης προς τους εργαζομένους που απασχολούνται στο Δήμο Διονύσου μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και προσφέρουν τα μέγιστα καλύπτοντας το πρόβλημα της υποστελέχωσης, χαρακτήρισε το ψήφισμα ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, που όμως παραδέχθηκε πως η τύχη του θα είναι μάλλον ίδια με το αντίστοιχο ψήφισμα του 2016, που είχε πέσει στο κενό. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι συμβάσεις των εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας λήγουν σταδιακά μέχρι τον προσεχή Φεβρουάριο, μειώνοντας το προσωπικό του Δήμου κατά 103 άτομα.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο Δήμος Διονύσου στελεχώθηκε μέσα στο 2017 από 103 εργαζομένους του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, μέσω της προκήρυξης 1/2017.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι έχουν ενσωματωθεί πλήρως σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου, προσφέροντας τα μέγιστα στην καθημερινή προσφορά υπηρεσιών προς τους δημότες και κατοίκους. Αποτελούν με αυτό τον τρόπο πραγματική ανακούφιση στο μείζον πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει ο Δήμος Διονύσου.

Το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν σταδιακά να λήγουν οι συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας των εργαζομένων, στερώντας από το Δήμο ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του ανθρώπινο δυναμικό και, κυρίως, οδηγώντας δεκάδες ανθρώπους πίσω στην ανεργία.

Για τους παραπάνω λόγους, που αφορούν τόσο τη ζωή δεκάδων εργαζομένων όσο και την ίδια την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Διονύσου, το Δημοτικό Συμβούλιο υποστηρίζει, διεκδικεί και απαιτεί την παράταση του τρέχοντος προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.