logo


Στα 3 από τα δεκαέξι συνολικά θέματα της σημερινής (Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου) συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, χρειάστηκε να κληθούν υπηρεσιακοί παράγοντες για να παράσχουν διευκρινίσεις, αλλά και να διορθώσουν τις εισηγήσεις- μέχρι σημείου μάλιστα σε μια περίπτωση να διακοπεί η συνεδρίαση για μια περίπου ώρα, και στη δεύτερη περίπτωση να ακυρωθεί απόφαση που είχε ληφθεί από την Επιτροπή λίγα λεπτά νωρίτερα, αλλά και η αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από 10 ημέρες! Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η ανακοίνωση του Δημάρχου και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Δ. Ζαμάνη πως στο εξής για όσα θέματα έρχονται από τις δημοτικές Υπηρεσίες θα εξασφαλίζεται η παρουσία υπηρεσιακού παράγοντα ώστε να δίνονται οι τυχόν απαραίτητες διευκρινίσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Τη διάθεση πίστωσης 3000 ευρώ ζητούσε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Α. Πέππα για την αντικατάσταση των προβολέων που είχαν κλαπεί πριν από λίγο καιρό από το γήπεδο του Αγ. Στεφάνου, έργο για το οποίο είχε ήδη αποφασιστεί τον περασμένο Οκτώβριο η διάθεση πίστωσης 24352 ευρώ. Για απ’ ευθείας ανάθεση μιλούσε σήμερα ο Δήμαρχος, δεύτερη εντός του ίδιου έτους για το ίδιο έργο, κάτι που απαγορεύεται, μιλούσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης, το θέμα αποσύρθηκε για να εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής- μέχρι που κλήθηκε ο αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας για να διευκρινίσει πως από την αρχική πίστωση των 24.352 για την προμήθεια και εγκατάσταση των προβολέων, είχαν διατεθεί οι 21.000 ευρώ, οπότε υπολείπονταν οι 3.000 που ήρθαν σήμερα προς έγκριση.

Με πολλά κενά- κυριολεκτικά- ήταν η εισήγηση που είχαν στα χέρια τους τα μέλη της Επιτροπής όσον αφορά στο έργο της αντικατάστασης χλοοτάπητα σε τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου της πόλης. Τα κενά εντοπίζονταν στη διακήρυξη του διαγωνισμού, καθώς και στα κριτήρια επιλογής αναδόχου, και για να διευκρινιστούν χρειάστηκε να διακοπεί η συνεδρίαση της Επιτροπής για μια και πλέον ώρα, να κληθεί από τη Δροσιά η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών Α. Αγγελίνα και να αποσαφηνιστεί πως- άγνωστο γιατί, όπως η ίδια δήλωνε- η πλήρης μελέτη, θεωρημένη από τις 15 Νοεμβρίου 2017, δεν είχε αποσταλεί στα μέλη της Επιτροπής. Σύμφωνα πάντως με την κ. Αγγελίνα η εν λόγω διακήρυξη είναι τυποποιημένη, ενώ η μελέτη για το έργο συντάχθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.150.000 ευρώ, ενώ ανάδοχος κηρύσσεται αυτός με την οικονομικότερη προσφορά.

Λίγο νωρίτερα, τα μέλη της Επιτροπής είχαν αποφασίσει κατά πλειοψηφία την προμήθεια βιβλίων για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου αντί 2200 ευρώ. Μόνο που η λίστα των τίτλων που ήταν συνημμένη στη σχετική εισήγηση περιελάμβανε 31 βιβλία- που σήμαινε πως κάθε βιβλίο εκτιμάτο στα 71 ευρώ! Και χρειάστηκε η επισήμανση της Τ. Κώνστα, δημότισσας που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση, και εν συνεχεία η παρέμβαση της Οδού Διονύσου, καθώς και η διευκρίνιση της Ο. Καψούρου από το Τμήμα Πολιτισμού που κλήθηκε εσπευσμένα από την Άνοιξη, για να ξεκαθαρίσει πως από λάθος της Υπηρεσίας δεν είχε σκαναριστεί όλη η λίστα με τα 149 βιβλία. Έτσι, ακυρώθηκε τόσο η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που είχε ληφθεί λίγο νωρίτερα, όσο και η αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- τελευταίο θέμα σ’ εκείνη την… επική Ημερήσια Διάταξη των 111 θεμάτων στις 12 Δεκεμβρίου.

Στην πίεση του χρόνου, μια που λήγει το οικονομικό έτος, απέδωσε την παραπάνω «μη δέουσα εικόνα» της σημερινής Οικονομικής Επιτροπής ο κ. Ζαμάνης και ανακοίνωσε πως στο εξής θα παρίσταται αρμόδιος υπάλληλος για όσα θέματα έρχονται από τις Υπηρεσίες, ώστε να απαντώνται οι τυχόν ερωτήσεις, μια που οι αιρετοί δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους όλων των θεμάτων.