logo


Τα 111 θέματα της πρόσφατης (12/12) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, από τα οποία 93 συνολικά ήταν τα πρωτόκολλα παραλαβής εργασιών, οδήγησαν τόσο τις παρατάξεις της μειοψηφίας σε αιτιάσεις όσον αφορά σε ελλιπείς εισηγήσεις αλλά και στην αδυναμία του Σώματος να λειτουργήσει ουσιαστικά, όσο και το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη να προτείνει τη σύσταση ειδικής διαπαραταξιακής Επιτροπής, που θα εξετάζει τα πρωτόκολλα, θα τα κατηγοριοποιεί και εν συνεχεία θα εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο αναλόγως. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η υποχρέωση συζήτησης ανά πρωτόκολλο παραλαβής, αποτελεί επιταγή του πολυσυζητημένου Ν. 4412/16 περί δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, που με τη σειρά του εναρμονίζεται με ευρωπαϊκές οδηγίες, χωρίς όμως να έχει γίνει η απαραίτητη προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα με νομοθετική ρύθμιση. 

Η σύσταση της παραπάνω Επιτροπής είναι το πρώτο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 6.30 το βράδυ, που θα συζητήσει 16 συνολικά θέματα. Ανάμεσά τους και ένα ψήφισμα: Να παραταθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τους 107 εργαζόμενους που ήρθαν στο Δήμο Διονύσου με οκτάμηνες συμβάσεις, οι οποίες αναμένεται να λήξουν το επόμενο διάστημα, οδηγώντας τους ίδιους και πάλι στην ανεργία και αφήνοντας το Δήμο χωρίς πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό:

ΘΕΜΑ 1ο: Συγκρότηση επιτροπής του Δ.Σ. για θέματα πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής υπηρεσιών και προμηθειών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση της αριθ. 104/12-12-2017 απόφασης του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ με θέμα «Λήψη απόφασης για την έγκριση του ισολογισμού του ΝΠ ΚΟΙ.Π.Α.Π Η ΕΣΤΙΑ και της αντίστοιχης έκθεσης του ορκωτού λογιστή της διαχειριστικής περιόδου (από 1-1-2016 έως 31-12-2016)».

ΘΕΜΑ 4ο: Διόρθωση της αριθ. 292/14-11-2017 απόφασης του Δ.Σ με θέμα Αποδοχή παραιτήσεων και αντικαταστάσεις μελών του Δ.Σ Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία: “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 5ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ των δαπανών για Υπηρεσίες, που εξοφλήθησαν από την πάγια προκαταβολή των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜ. «ΚΗI 3183» ΟΧΗΜΑΤΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «Β. ΚΑΡΑΒΙΑΣ&Ε. ΞΕΝΙΟΣ Ο.Ε.», ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ 263/2017 ΑΟΕ.

ΘΕΜΑ 7ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜ. «ΚΗ0 6199» ΟΧΗΜΑΤΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «Β. ΚΑΡΑΒΙΑΣ&Ε. ΞΕΝΙΟΣ Ο.Ε.», ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ 243/2017 ΑΟΕ.

ΘΕΜΑ 8ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 31/10/2017 ΕΩς 31/11/2017.

ΘΕΜΑ 9ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Προμήθεια παροχής Υπηρεσιών Εργασίας Οδοκαθαρισμού».

ΘΕΜΑ 10ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ του τμήματος του συμβατικού αντικειμένου ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συμμετοχή υπαλλήλων του Δήμου Διονύσου σε σεμινάρια και συνέδρια με σκοπό την επιμόρφωσή τους».

ΘΕΜΑ 11ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Φύλαξη των χώρων εκδηλώσεων (Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Δροσιά) κατά την διάρκεια του φεστιβάλ «Διονύσια 2017».

ΘΕΜΑ 12ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Μικροβιολογικός και Χημικός Έλεγχος Νερού».

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση τροποποίησης (μη ουσιώδηs) σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. ε’ του Ν4412/2016, για τη προμήθεια Φωτιστικών Ιστών και Σωμάτων Δημοτικού Φωτισμού για αντικατάσταση αντίστοιχων κατεστραμμένων σε οδούς των Δημοτικών Ενοτήτων Αγίου Στεφάνου, Κρυονερίου, Σταμάτα και Ροδοπόλεως του Δήμου Διονύσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση Διενέργειας (Αναγκαιότητας) ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ AΠΟ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΣΥΔ.

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση τροποποίηση του τμήματος της μελέτης που αφορά στις οριζόντιες διατρήσεις στη Δ.Κ. Διονύσου στα πλαίσια του έργου: «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων σε οικισμούς του Δήμου Διονύσου – Κρυονέρι, Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσος, Αγ. Στέφανος» (κωδ. πράξης (ΟΠΣ): 5003809).

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση αναγκαιότητας και δαπάνης για τη διοργάνωση εκδήλωσης επιβράβευσης των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Διονύσου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.