logo


Ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε, ως γνωστόν, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου σε ειδική συνεδρίαση. Συνεχίστηκε όμως και στη χθεσινή (12 Δεκεμβρίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μια που τόσο ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Β. Κοκμοτός όσο και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Α. Πέππα, έκαναν μακροσκελείς τοποθετήσεις για θέματα που αφορούσαν στη Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης και την Υπηρεσία Περιβάλλοντος αντιστοίχως. Προκάλεσαν έτσι την αντίδραση των παρατάξεων της μειοψηφίας αλλά και δημοτών που είχαν προσέλθει στη συνεδρίαση, είτε για να εκθέσουν ζητήματα της περιοχής τους είτε για να παρακολουθήσουν τα δυο πρώτα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, που αφορούσαν στο έργο της αποχέτευσης και στην αυξημένη χρέωση στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ.

Ειδικότερα η τοποθέτηση του κ. Κοκμοτού έχει ως εξής:

Η Δ.Ε. ΑΝΟΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Στην τελευταία συνεδρίαση για τον απολογισμό ειπώθηκαν πράγματα για τη Δημοτική Ενότητα Άνοιξης που δεν είναι δυνατόν να μείνουν αναπάντητα. Στη σχετική συνεδρίαση σεβόμενος τη διαδικασία δεν είχα τη δυνατότητα.

* ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

– Στο γήπεδο ποδοσϕαίρου 11 Χ 11 έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες εργασίες, τοιχοποιίας και ηλεκτρολογικές , στα αποδυτήρια, στις τουαλέτες, στα γραϕεία και γενικά σε όλους τους χώρους των κτιρίων.

Αποκαταστάθηκε, μερικώς ο αγωνιστικός χώρος σε λιμνάζοντα σημεία και επιδιορθώθηκε ο χλοοτάπητας. Κατεδαϕίστηκαν τα επικίνδυνα τσιμεντένια στέγαστρα και απομακρύνθηκαν οι ανύπαρκτοι – κατεστραμμένοι πάγκοι.

Αποκαταστάθηκε η κατεστραμμένη περίϕραξη και τοποθετήθηκαν δίχτυα σκίασης. Αντικαταστάθηκαν τα καθίσματα στις κερκίδες .

Το γήπεδο και γενικά οι εγκαταστάσεις αναβαθμίστηκαν αισθητικά και λειτουργικά και ϕυσικά προσϕέρονται για ϕωτογράϕηση. Τις ϕωτογραϕίες του 12-13-14 είναι δύσκολο να τις έχετε, μπορώ όμως να σας τα δανείσω. Εκεί ϕαίνονται τα απαράδεκτα αποδυτήρια, που για να μπουν μέσα οι αθλούμενοι έπρεπε να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας. Φαίνονται τα ετοιμόρροπα μπετά στους πάγκους με τον οπλισμό (σίδερα) να εξέχει εμϕανέστατα και να είναι ϕυσικά διαβρωμένος. Οι τουαλέτες σε πλήρη αχρηστία και το καζανάκι το τράβαγες … κάτω από το πεύκο.

– Το δημοτικό γήπεδο τένις στην Αγία Παρασκευή ανακατασκευάστηκε.

* ΟΔΟΠΟΙΙΑ.

– Ανακατασκευή οδών Μεγ. Αλεξάνδρου, Αγ. Αθανασίου, Ανοίξεως –Σταμάτας, Κύπρου, Ναυαρίνου, Ροδοδάϕνης και κατασκευή χωμάτινου τμήματος οδού Ροδοδάϕνης, το οποίο περίμενε χρόνια και στον προ Καλλικράτη Δήμο Άνοιξης ήταν ένας περιποιημένος χωματόδρομος.

Το ’13 και το ’14 ο δρόμος ήταν επισκέψιμος για… τρακτέρ, άντε και για 4 χ 4.

Το 2015 με μέσα του Δήμου και τις ϕιλότιμες προσπάθειες του Προέδρου και των εργατών της Δ.Ε. Άνοιξης στρώθηκε με τρίμμα ασϕάλτου αν και παραπληροϕορημένο στέλεχος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, δυστυχώς με τεχνικές γνώσεις, σε ανάρτησή του στο facebook με ειρωνικό σχολιασμό ανέϕερε, πως ο Δήμος ρίχνει άσϕαλτο στον χωματόδρομο. Έτσι του είπαν, έτσι έλεγε. Φυσικά στη συνέχεια στρώθηκε με άσϕαλτο με όλες τις απαιτούμενες προεργασίες.

* ΣΧΟΛΕΙΑ

– Τον Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβα την αντιδημαρχία Παιδείας, στις πρώτες βροχές δεν ήξερα πού να πρωτοπάω καθόσον τα μισά σχολεία του Δήμου μας ήταν πλημμυρισμένα.

Όσον αϕορά την Άνοιξη είχαμε το απόλυτο, 4 στα 4.

– Στο Λύκειο της Άνοιξης που το νερό έβγαινε από τις μπρίζες, σε αίθουσα διδασκαλίας της Γ΄ Λυκείου , όταν η καθηγήτρια είπε στους μαθητές, ϕοβισμένη, να εκκενώσουν την αίθουσα πήρε την απάντηση – ανέκδοτο. «Κυρία μην ανησυχείτε, χρόνια βγαίνει νερό από εκεί»!!!

– Σήμερα και με τις παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας και των Σχολικών Επιτροπών τα προβλήματα έχουν λυθεί. Έγιναν οι απαιτούμενες επισκευές στεγών, αποκαταστάθηκαν οι ζημιές εσωτερικά και εξωτερικά των κτιρίων, καθώς και βαψίματα, επίστρωση και διαμόρϕωση δύο ανοικτών γηπέδων μπάσκετ, θέρμανση στην αίθουσα σίτισης του δημοτικού σχολείου και πολλές άλλες εργασίες ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

* ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ – ΑΝΑΧΩΡΗΤΩΝ, ΜΗΚΟΥΣ 2.100 ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.845.000 ΕΥΡΩ.

* ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

– Στα χρόνια που είμαστε στη Διοίκηση, με τη συνεργασία του Δήμου και της Δημοτικής Κοινότητας Άνοιξης, έχει πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός εκδηλώσεων που στοίχισαν… από ελάχιστα έως… τίποτα , έϕεραν τους δημότες πιο κοντά και πρόσϕεραν ταυτόχρονα τη δυνατότητα σε κάθε γιορτή (Χριστούγεννα, Πάσχα, Απόκριες, Κλήδονας, Πέτρου και Παύλου , Αγ. Παρασκευής) να βιώσουν ζεστές εορταστικές στιγμές.

* Πληθώρα ιατρικών προγραμμάτων ΔΩΡΕΑΝ για τους δημότες, που έλαβαν χώρα στην Άνοιξη και ϕυσικά το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετεχόντων ήταν Ανοιξιώτες.

* Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων

* Αναβαθμισμένες παροχές και δραστηριότητες του ΚΑΠΗ.

* Πλατείες που η Υπηρεσία Πρασίνου ϕροντίζει 365 μέρες τον χρόνο ενώ τα προηγούμενα χρόνια περίμεναν κάποια… εθνική επέτειο.

* Καθημερινότητα (καθαριότητα, λακκούβες κ.ά) που όλοι μας θέλουμε να βελτιωθεί και άλλο αλλά που όμως, είναι πολύ καλύτερη από ό,τι στις μέρες της προηγούμενης διοίκησης.

* ΑΛΣΟΣ ΣΑΑΚ ΜΠΟΓΙΑΤΙΟΥ.

· Όσοι είχαν θέση ευθύνης γνωρίζουν την ιδιοκτησιακή ιδιαιτερότητα. Από τα κονδύλια της αποζημίωσης 42.000 ευρώ δόθηκαν για ασϕαλτόστρωση τμήματος της Αγ. Αθανασίου. Για τα υπόλοιπα οι ανευθυνο – υπεύθυνοι ας ρωτήσουν τον εαυτό τους ή αυτούς που τα διαχειρίστηκαν. Η Δημοτική Κοινότητα παλεύει το θέμα με έγγραϕα προς το Δασαρχείο και την Τεχνική Υπηρεσία.

* Επιπλέον ως Ανοιξιώτες ωϕελούμαστε ϕυσικά με τα μέτρα του Δήμου που αϕορούν όλες τις Δημοτικές Ενότητες (μειώσεις δημ. τελών / μείωση κόστους παροχής νέας υδροδότησης / καλοκαιρινά camp / μεταϕορά ϕοιτητών / ϕύλαξη κτιρίων και πολλά άλλα).

* Δεν θα αναϕερόμουν, αλλά δεν είναι δυνατόν να μας κρίνουν άτομα που πέρασαν από τη διοίκηση και δεν τους αντιλήϕθηκε κανείς, με κορώνες και χαρακτηρισμούς του στυλ «Μαύρη σελίδα για τον Δήμο». Αν μη τι άλλο, αδικούν κατάϕωρα ανθρώπους που κυριολεκτικά μόχθησαν και τσαλακώθηκαν για να παραχθεί το έργο. Και δεν έκαναν περατζάδα με τα αυτοκίνητα του Δήμου αλλά ανασκουμπώθηκαν και έπιασαν δουλειά.

* Στην Άνοιξη έχουμε το ευτύχημα να έχουμε Πρόεδρο έναν άνθρωπο πραγματικό εργάτη, αϕοσιωμένο στα καθήκοντά του που με τη στήριξη του Δήμου, των Αντιδημαρχιών και των Υπηρεσιών παράγει μεγάλο και ουσιαστικό έργο .

* Όσον αϕορά την παιδική χαρά, το γήπεδο 5 Χ 5 (που τα τέρματα είναι δεμένα με σύρμα από τα χέρια μου από το… 2007), την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο ανοιχτό γήπεδο, την ασϕαλτόστρωση δρόμων, την αποχέτευση και άλλα… λυπάμαι αλλά θα σας απογοητεύσουμε. Γιατί εμείς θα τα κάνουμε και οι δημότες θα κρίνουν ποιοι είναι «μαύρη Σελίδα», ποιοι είναι ανύπαρκτοι ή για το ϕαίνεσθαι, ή μέσα από τον Δήμο αποβλέπουν στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.

* Και επειδή το έχω ξανακούσει «ότι εμείς τα είχαμε προγραμματίσει – είχαμε τις μελέτες έτοιμες», μελέτες έτοιμες είχε και ο πρώην Δήμος Άνοιξης.

* Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ;

– Εμείς τις μελέτες, ακόμα και τις αραχνιασμένες, τις βγάλαμε από τα συρτάρια και τις μετουσιώνουμε σε έργα και ταυτόχρονα προγραμματίζουμε τα επόμενα.

* Εν τέλει όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα προβλήματα στη Άνοιξη δεν προέκυψαν σήμερα. Έχουν ρίζες στην προ Καλλικράτη εποχή, τα συνάντησε η σημερινή μείζονα αντιπολίτευση ως Διοίκηση τρεισήμισι χρόνια, από το 2011 έως το 2014, αλλά δυστυχώς ούτε καν τα άγγιξε και τα προσπέρασε σαν να μη τα γνώριζε. Αν αναλογικά είχε να επιδείξει το αντίστοιχο με εμάς έργο, τα προβλήματα θα ήταν πολύ λιγότερα.

– Κι αν διαχρονικά οι διοικήσεις είχαν συνέπεια και συνέχεια η Δ.Ε. Άνοιξης θα μπορούσε σήμερα να καυχιέται. Το ίδιο ϕυσικά ισχύει και για όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Διονύσου.

* Η τωρινή διοίκηση, είτε το θέλετε είτε όχι, είτε σας αρέσει είτε όχι, παράγει ουσιαστικό έργο και αυτό ϕαίνεται σε όλο τον Δήμο, σε κάθε τομέα, σε κάθε Δημοτική Ενότητα και βέβαια στην Άνοιξη.

Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει για το καλό των δημοτών και του τόπου μας.

Από την πλευρά της η κ. Πέππα, παρέθεσε στοιχεία αναφορικά με τα οχήματα που διαθέτει σήμερα η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, τονίζοντας πως το 87% των συνολικά 118 οχημάτων του Δήμου λειτουργούν με απόλυτη ασφάλεια τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τον κόσμο. Αναφερόμενη μάλιστα στο πρόσφατο ατύχημα απορριμματοφόρου, που είχε συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, διευκρίνισε πως μετά από έρευνά της διαπίστωσε πως κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε με τα φρένα, ενώ κανείς από τους δυο οδηγούς που χειρίζονται το όχημα δεν είχε παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα το προηγούμενο διάστημα.

Όσον αφορά στα 2 μικρά απορριμματοφόρα που διαθέτει ο Δήμος, βρίσκονται στη διαδικασία επισκευών. Δηλώνοντας και η ίδια αντίθετη με την πρακτική αποκομιδής των απορριμμάτων με ανοιχτού τύπου φορτηγάκια, η Αντιδήμαρχος ανακοίνωσε πως στον Προαύπολογισμό του 2018 θα ενταχθεί η προμήθεια δυο πολύ μικρών απορριμματοφόρων, που θα εξυπηρετούν τους «δύσκολους» δρόμους της Άνοιξης.

“Παραλάβαμε μια Διεύθυνση Περιβάλλοντος μπάχαλο και προσπαθούμε να την οργανώσουμε”, τόνισε στη συνέχεια η κ. Πέππα, προσθέτοντας πως η Υπηρεσία είναι τακτοποιημένη, ειδικά στο θέμα των οχημάτων, τόσο που ο Δήμος Διονύσου αναγνωρίζεται ως εξαίρεση στο θέμα οργάνωσης και τήρησης των σχετικών βιβλίων και αρχείων. Επανέλαβε τέλος την εξοικονόμηση χρημάτων σε όλους τους τομείς, αναφέροντας πως μόνο η συντήρηση των οχημάτων κοστίζει πλέον το 50%- “από 510.000 ευρώ πέρυσι, πληρώνουμε φέτος περίπου 250.000 ευρώ”, τόνισε χαρακτηριστικά.