logo


Με πρώτο θέμα στη σημερινή (Τρίτη 12 Δεκεμβρίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αυτό της ενημέρωσης για την αποχέτευση κατόπιν αιτήματος κατοίκων, η Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών εξέδωσε σχετικό ενημερωτικό Δελτίο:

· Υποέργο 2 με τίτλο: «ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΣΤΑΜΑΤΑ, ΡΟΔΟΠΟΛΗ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ». Εντός του 2017 συνεχίστηκαν οι εργασίες με εγκατάσταση νέων συνεργείων στις Δ.Κ. Διονύσου, Κρυονερίου, Αγ. Στεφάνου, Σταμάτας και Ροδόπολης. Οι εργασίες περιλαμβάνουν εκσκαφή και τοποθέτηση αγωγών και φρεατίων, επανεπίχωση του σκάμματος και αποκατάσταση του οδοστρώματος. Έως 5-12-2017 έχουν ολοκληρωθεί περίπου 30 χλμ. δικτύου με 680 φρεάτια επίσκεψης και οι εργασίες σκυροδέτησης του αντλιοστασίου στο Κρυονέρι. Έχουν πληρωθεί για τις εκτελεσμένες εργασίες μέχρι στιγμής 14 λογαριασμοί, συνολικού ποσού 3.328.819,51€ προ ΦΠΑ. Επίσης ολοκληρώνεται, μετά τις απαιτούμενες εγκρίσεις, η τροποποίηση της μελέτης κατασκευής των οριζοντίων διατρήσεων προκειμένου να αποφευχθεί η διέλευση κάτω από ιδιοκτησίες και η όχληση των κατοίκων. Έχει εγκριθεί από την ΕΥΔΑΠ και έχει διατυπωθεί η σύμφωνη γνώμη από το ΤΣΔΕΠΑ. Αναμένεται προέγκριση του ανακεφαλαιωτικού πίνακα από το ΕΠΠΕΡΑΑ και στη συνέχεια λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

· Υποέργο 3 με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΡΑΠΕΝΤΩΣΑ ΚΑΙ ΠΕΥΚΟΦΥΤΟ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ». Ολοκληρώθηκε η Οριστική Μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου κατόπιν συνεννοήσεων και υποδείξεων του φορέα λειτουργίας του δικτύου (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.). Αναμένεται ολοκλήρωση των εγκρίσεων της υποβληθείσας οριστικής μελέτης προκειμένου να είναι εφικτή η δημοπράτηση των έργων που προκύπτουν.

· Υποέργο 5 με τίτλο: «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ». Έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και υπεγράφη η σύμβαση την 15-11-2017.

– Το σύνολο της πράξης με τίτλο: «ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ (Β ΦΑΣΗ 2014 – 2020)» εντάχθηκε σαν έργο phasing στον νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 – 2020 με κωδικό ΟΠΣ 5003809 και έλαβε συνολική χρηματοδότηση €33.846.076,93.

Δ.Κ. ΑΝΟΙΞΗΣ

· Υποέργο 1 με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΦΑΣΙΔΕΡΙ – ΑΓΙΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΑΝΟΙΞΗΣ». Ολοκληρώθηκε η γεωτεχνική μελέτη και οι γεωτρήσεις στις θέσεις κατασκευής των αντλιοστασίων και αναμένεται η έγκριση της οριστικής υδραυλικής μελέτης από τον φορέα λειτουργίας (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.).

Δ.Κ. ΔΡΟΣΙΑΣ

· Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και η παράδοση του κατασκευασμένου δικτύου και έχει ήδη ξεκινήσει το έργο των συνδέσεων των καταναλωτών με την αποχέτευση. Η Υπηρεσία επίσης έχει ήδη δημοπρατήσει νέο έργο κατασκευής εξωτερικών διακλαδώσεων προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία σύνδεσης όλων των κατοικιών. Μέχρι σήμερα έχουν ήδη κατασκευαστεί 280 συνδέσεις με άμεση λειτουργία.

– Κατατέθηκε πρόταση για συνένωση των δύο πράξεων των δ.κ. Άνοιξης και Δροσιάς έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν συνολικά τα υπολειπόμενα έργα και να κατασκευαστούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο, 2014 – 2020.

Η Πράξη με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ (Β ΦΑΣΗ 2014-2020)» εντάχθηκε σαν έργο phasing στον νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 – 2020 με κωδικό ΟΠΣ 5008942 και έλαβε συνολική χρηματοδότηση €9,287,913.59.

**ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΠΟ ΕΥΔΑΠ**

– Ολοκληρώθηκε η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης των πρωτευόντων συλλεκτήρων αποχέτευσης αρμοδιότητας ΕΥΔΑΠ Α.Ε. σε Ροδόπολη, Σταμάτα και Άνοιξη, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας μας σε θέματα ωρίμανσης της αρχικής μελέτης (περιβαλλοντικά, δασαρχείο, τροποποιήσεις χαράξεων κ.ά.)

Το σχετικό έργο έλαβε χρηματοδότηση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής και δημοπρατήθηκε τον Ιούνιο του 2017. Αναμένεται η υπογραφή της σχετικής σύμβασης εντός του τρέχοντος έτους.