logo


Για την εξέλιξη και την πορεία έργων και μελετών σχετικών με την αποχέτευση ομβρίων και την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης είναι το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο από την Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Διονύσου:

– Στη Δ.Κ. Άνοιξης ολοκληρώθηκε έργο ομβρίων των υπολοίπων τμημάτων των αγωγών από τη μελέτη με τίτλο: «Κατασκευή αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων οδού Μεγ. Αλεξάνδρου κλπ.» με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής (Περιφερειακή Ενότητα Αν. Αττικής). Η κατασκευή του έργου εξελίχθηκε με αργούς ρυθμούς δεδομένων και των αρχαιολογικών ευρημάτων που απαντήθηκαν σχεδόν σε όλα τα σκάμματα. Το έργο ολοκληρώνεται οριστικά μέχρι 31-12-2017.

– Το έργο με τίτλο: «Αντιπλημμυρικό έργο στη Λ. Σταμάτας των Δ.Κ. Σταμάτας και Δροσιάς» κατατέθηκε ως πρόταση χρηματοδότησης στη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιϕ. Ενότητας Αν. Αττικής. Η κατασκευή του θα μπορέσει να ξεκινήσει εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την απόκτηση των ιδιοκτησιών διαμέσου των οποίων θα γίνει η διέλευση του πλακοσκεπούς οχετού.

Στο ενδιάμεσο διάστημα και έως ότου κατασκευαστεί το ανωτέρω έργο, που προϋποθέτει και την απαλλοτρίωση εκτάσεων, η Τεχνική Υπηρεσία κατασκεύασε έργο μικρής έκτασης για την άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων της Λεωϕόρου Δροσιάς – Σταμάτας προϋπολογισμού 145.000€ που ολοκληρώθηκε εντός του έτους 2016.

– Στη Δ.Ε. Αγ. Στεφάνου, το έργο διευθέτησης του ρέματος Βρυσάκι και κατασκευής αγωγών ομβρίων που εκβάλλουν σε αυτό με μελέτη και τεύχη δημοπράτησης του Δήμου Διονύσου, χρηματοδοτήθηκε από τον προϋπολογισμό του έτους 2017 της Περιϕέρειας Αττικής και δημοπρατήθηκε ήδη από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφ. Ενότητας Αν. Αττικής. Το σύνολο των έργων που πρόκειται να κατασκευαστούν ανέρχεται στο ποσό των 7.000.000€

– Ανατέθηκε από την Υπηρεσία μας και ολοκληρώθηκε εντός του 2017, η μελέτη με τίτλο: «Κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων στη συμβολή των οδών Πιπεροπούλου – Λ. Μαραθώνος – Τραπεζούντος στη Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου» και τα τεύχη δημοπράτησης. Το σύνολο των έργων που προκύπτουν, προϋπολογισμού 4.900.000,00€, έλαβε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής και θα κατασκευαστεί από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφ. Ενότητας Αν. Αττικής λόγω αρμοδιότητας.

– Συντάσσεται από την Υπηρεσία μας μελέτη για την κατασκευή έργων ομβρίων τοπικής έκτασης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων σε διάφορα σημεία του δήμου και πύκνωση φρεατίων υδροσυλλογής στα σημεία ανεπάρκειας του υπάρχοντος δικτύου. Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 300.000€ και αναμένεται να δημοπρατηθεί αρχές του 2018.