logo


Δυο συνεδριάσεις προγραμματίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΤΙΑΣ για την προσεχή Τρίτη 12 Δεκεμβρίου. Η πρώτη στις 11 το πρωί θα γίνει με θέμα την έγκριση του ισολογισμού και της αντίστοιχης έκθεσης του ορκωτού λογιστή για τη διαχειριστική περίοδο του έτους 2016, ενώ η δεύτερη- αμέσως μετά, στις 12 το μεσημέρι- περιλαμβάνει τη συζήτηση 13 θεμάτων.

Ανάμεσά τους η πρόσληψη ενός παιδιάτρου για τους Παιδικούς Σταθμούς και ενός φυσικοθεραπευτή για τα ΚΑΠΗ, με σύμβαση ενός χρόνου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως αρχικά το ΑΣΕΠ είχε εγκρίνει όλες τις προσλήψεις που προγραμμάτιζε η ΕΣΤΙΑ για διάφορες ειδικότητες (παιδιάτρου, φυσικοθεραπευτή, ψυχολόγου, παθολόγου, κοινωνικού λειτουργού), στο πλαίσιο όμως της αναστολής διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο, εγκρίθηκαν τελικά μόνο οι δυο ετήσιες συμβάσεις.

Μένοντας στον τομέα των προσλήψεων, για την κάλυψη των αναγκών τόσο στους Παιδικούς Σταθμούς όσο και στα ΚΑΠΗ, η ΕΣΤΙΑ προγραμματίζει την πρόσληψη προσωπικού για το 2018, ζητώντας και πάλι τις παραπάνω ειδικότητες, καθώς και μουσικό, με σύμβαση έργου, συνολικής δαπάνης 55.500 ευρώ που προβλέπονται στον Προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου για το προσεχές έτος.

Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνονται ακόμη τρεις απ’ ευθείας αναθέσεις, με τις δυο από αυτές να αφορούν στον Παιδικό Σταθμό δωρεάς Κουκουτσέα στο Διόνυσο. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα για την προμήθεια τεντών, στεγάστρων και συστήματος τηλεχειρισμού στην εν λόγω δομή, που συνεχίζει να παρουσιάζει κατασκευαστικά προβλήματα. Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ Θ. Στάικου στην Οδό Διονύσου, νερά μπαίνουν από παντού μέσα στις αίθουσες, μια που και τα κουφώματα δεν έχουν στεγανοποιηθεί αλλά και πόρτες εσωτερικού χώρου έχουν χρησιμοποιηθεί ως εξώπορτες.

Τέλος, παράταση μίσθωσης για 5 χρόνια ζητείται για τα κτήρια όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ Άνοιξης με σταθερό μίσθωμα  827 ευρώ μηνιαίως, και 2 χρόνια για το ΚΑΠΗ Δροσιάς με μειωμένο κατά 100 ευρώ μίσθωμα, δηλαδή 1550 ευρώ.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη στη δεύτερη συνεδρίαση της ΕΣΤΙΑΣ έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Αντικατάσταση τακτικού και αναπληρωματικού  μέλους του ΔΣ του ΝΠ

ΘΕΜΑ 2ο:   Έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής  υπηρεσιών

ΘΕΜΑ 3ο: ΄Eγκριση δαπανών που πληρώθηκαν από την παγία προκαταβολή και έκδοση τακτοποιητικών ενταλμάτων

ΘΕΜΑ 4ο: ∆ιαγραφή υποχρεώσεων – οφειλών Π.Ο.Ε. λόγω παρέλευσης πενταετίας

ΘΕΜΑ 5ο:  Καθορισμός ειδικότητας και διάθεση πίστωσης για την σύναψη δύο συμβάσεων μίσθωσης έργου για ένα χρόνο

ΘΕΜΑ 6ο:  Προγραμματισμός  προσλήψεων προσωπικού για το έτος 2018 με σύμβαση μίσθωσης έργου

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για απευθείας ανάθεση της προμήθειας και τοποθέτησης δύο τεντών και δύο στεγάστρων στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Διονύσου και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για την παραπάνω προμήθεια

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση δαπάνης, διάθεσης πίστωσης και έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών για απευθείας ανάθεση της «Προμήθειας  καρτών μέλους ΚΑΠΗ του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ‘Η ΕΣΤΙΑ’».

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για απευθείας ανάθεση της προμήθειας συστήματος τηλεχειρισμού για το ρολλό της εισόδου στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Διονύσου και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για την παραπάνω προμήθεια

ΘΕΜΑ 10ο: Λήψη απόφασης για παράταση μίσθωσης για την στέγαση του ΚΑΠΗ Άνοιξης

ΘΕΜΑ 11ο: Λήψη απόφασης για παράταση μίσθωσης για την στέγαση του ΚΑΠΗ Δροσιάς

ΘΕΜΑ 12ο: Αίτηση   γονέα  για απαλλαγή  καταβολής  οικονομικής  εισφοράς.

ΘΕΜΑ 13ο: Ορισμός νέων μελών τοπικής Επιτροπής ΚΑΠΗ ΔΡΟΣΙΑΣ