logo


Την προσεχή Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί θα συνεδριάσει με 15 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου. Ανάμεσά τους οι όροι διακήρυξης για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την παροχή από εξωτερικό συνεργάτη υπηρεσιών οδοκαθαρισμού και συντήρησης καθαριότητας δρόμων, πλατειών, κοινοχρήστων χώρων κ.λπ. στις επτά Δημοτικές Κοινότητες. Η δαπάνη για τη σύμβαση προϋπολογίζεται στις 80.000 ευρώ περίπου και θα προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου Διονύσου. Σύμφωνα με τη μελέτη, “Η παροχή υπηρεσιών εργασιών οδοκαθαρισμού αφορά την ανάθεση σε εξωτερικό συνεργείο 4ωρης καθημερινής (5 ημέρες την εβδομάδα) εργασίας 12 ατόμων για χρονικό διάστημα 6 μηνών, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών αναλώσιμων. Σκοπός της συγκεκριμένης ανάθεσης είναι να υπάρχει σε μόνιμη βάση ένα σταθερό επίπεδο ευπρέπειας και καθαριότητας στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, καθώς το υπάρχον προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών”.

Εξάλλου, προς έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή έρχονται και η μελέτη και οι όροι διακήρυξης για την προμήθεια οργάνων γυμναστικής για πλατείες, θέμα που έχει ήδη ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Μάιο. Υπενθυμίζεται πως ήταν η περίοδος με την αβεβαιότητα σχετικά με τη νομιμότητα εκλογής του Προεδρείου στις Δημαιρεσίες, λίγες ημέρες νωρίτερα, οπότε και οι παρατάξεις της μειοψηφίας απείχαν από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, περιμένοντας την απόφαση επί σχετικής προσφυγής τους. Ήταν μάλιστα χαρακτηριστικό πως σ’ εκείνη τη συνεδρίαση την Πέμπτη 11 Μαϊου, η Ημερήσια Διάταξη περιελάμβανε 54 θέματα, ανάμεσά τους και η προμήθεια υλικών για τον εξοπλισμό κτηρίων και Κοινοχρήστων Χώρων, όπου και ανήκουν τα όργανα γυμναστικής για πλατείες, και λόγω της απουσίας των μειοψηφιών η συνεδρίαση είχε ολοκληρωθεί σε λιγότερο από μιάμιση ώρα!

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητήσει η Οικονομική Επιτροπή έχουν ως εξής:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ∆ΙΑΧ. ΥΛΙΚΟΥ

ΘΕΜΑ 1ο: 1) Έγκριση πρακτικών Νο1&2 του Ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισµού για την «ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ∆ΙΑΣΤΗΜΑ 1.1.2018-31.12.2018», συνολικής προϋπολογιζόµενης αξίας 66.700,00 και 2) Ανάδειξη προσωρινού αναδόχου.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση πρακτικού, ανακήρυξη οριστικού µειοδότη προµήθειας υπηρεσιών ταφών εκταφών στα Κοιµητήρια των ∆ηµοτικών Κοινοτήτων, προϋπολογισµού δαπάνης 39,903,20€ συµπ/νου ΦΠΑ 24%.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση δαπανών πάγιας προκαταβολής.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση πρακτικού οριστικής κατακύρωσης αποτελέσµατος συνοπτικού διαγωνισµού και ανακήρυξη µειοδότη για την προµήθεια υπολογιστών, εκτυπωτών και λοιπού µηχανογραφικού εξοπλισµού.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση πρακτικού οριστικής κατακύρωσης αποτελέσµατος συνοπτικού διαγωνισµού και ανακήρυξη µειοδοτών για την προµήθεια γραφικής ύλης –µικροαντικειµένων γραφείου – φωτοαντιγραφικού χαρτιού & εντύπων.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 6ο: 5η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ∆ΗΜΟΥ Ο.Ε. 2017.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων για την εκτέλεση της αριθ. 169/2017 τελεσίδικης δικαστικής απόφασης του Ειρηνοδικείου Μαραθώνα, σύµφωνα µε την αριθ. 278/2017 απόφαση της Οικονοµικής Επιτροπής.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την επιστροφή χρηµάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σύµφωνα µε την υπ’ αριθ. 323/2017 Α∆Σ.

ΘΕΜΑ 9ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηµατικού εντάλµατος προπληρωµής (ΧΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ) και έγκριση απόδοσης λογαριασµού.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση Μελέτης, Όρων ∆ιακήρυξης, ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης για την Προµήθεια Υπηρεσίας Συντήρησης του Κλαδοφάγου Μηχανήµατος.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Μελέτης, Όρων ∆ιακήρυξης, ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισµού ∆ήµου ο.ε. 2017 για την «Προµήθεια Οργάνων Γυµναστικής για Πλατείες».

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση Μελέτης, Όρων ∆ιακήρυξης, ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Π/Υ ∆ήµου ο.ε. 2017 για την Ανάθεση «Παροχή Υπηρεσίας Εργασίας Οδοκαθαρισµού & Συντήρησης Καθαριότητας» του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση µελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισµού ∆ήµου ο.ε. 2017 για την ανάθεση της «Προµήθειας Οικοδοµικών Υλικών και Χρωµάτων» του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισµού ο.ε. 2017 για την «Προµήθεια Υπηρεσίας Εκκένωσης Βόθρων».

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 15ο: Έκθεση πεπραγµένων και απολογισµός διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου ∆ήµου ∆ιονύσου περιόδου 01/01/2017 – 30/06/2017.