logo


Με ανακοίνωσή του στον προσωπικό του τοίχο στο facebook ο πρώην Δήμαρχος της Άνοιξης Γ. Νικητόπουλος εγκαινιάζει και επισήμως την προεκλογική περίοδο, αναγγέλλοντας την επανενεργοποίησή του στα κοινά, με στόχο την “αλλαγή σελίδας στα του δήμου μας”. Ο κ. Νικητόπουλος, υπενθυμίζεται, είχε συμπράξει στην Ενωτική Πρωτοβουλία το 2010, στις πρώτες εκλογές του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου, όντας συνυποψήφιος με τον Γ. Καλαφατέλη για την πρωτοκαθεδρία της παράταξης. Στις εσωτερικές εκλογές επικράτησε ο κ. Καλαφατέλης, ενώ ο κ. Νικητόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί ενάμιση περίπου χρόνο, οπότε και ανεξαρτητοποιήθηκε, διαφωνώντας με την πολιτική που ακολουθούσε η τότε Διοίκηση σε θεσμικά ζητήματα. Στη διάρκεια της υπόλοιπης θητείας του κράτησε μάλλον χαμηλούς τόνους, ενώ αποστασιοποιήθηκε από τα κοινά, ιδιαιτέρως μετά από την αδόκητη απώλεια στενού συγγενούς του. Στις τελευταίες εκλογές του 2014 δεν αναμείχθηκε, τουλάχιστον εμφανώς, στα δημοτικά δρώμενα, ενώ η επανεμφάνισή του συνδέεται με νεοσυσταθείσα κίνηση που έχει συγκεντρώσει αρκετά ονόματα ενεργών πολιτών.

Η ανακοίνωση του κ. Νικητόπουλου έχει ως εξής:

Αγαπητοί φίλες Αγαπητοί φίλοι,

Τη ζωή πρέπει κανείς να την παίρνει όπως αυτή έρχεται.. Όμως, όπου και όπως μπορεί, πρέπει κάθε «Πολίτης» να παρεμβαίνει προς αυτό που η δικιά του αλήθεια τον ωθεί ώστε και με άλλους μαζί να καταφέρουν το καλύτερο δυνατόν…

Όσο λοιπόν με αφορά, και μετά από απραξία αρκετού χρόνου… αποφάσισα να συμμετάσχω στα τοπικά δρώμενα, εκ νέου.

Όπως παλιότερα, είχα δηλώσει δημόσια: «… με νέους ανθρώπους* μπροστά, θα αγωνιστώ για «αλλαγή σελίδας» στα του δήμου μας».

Σας ευχαριστώ θερμά, καλή μας αρχή!!!

Γιάννης Νικητόπουλος

*καταξιωμένους στην επαγγελματική και όχι μόνον σταδιοδρομία, έχοντας την έξωθεν καλή μαρτυρία.