logo


Δεκαεπτά ταλαιπωρημένα, εγκαταλελειμμένα, ψυχικά τραυματισμένα παιδιά, από 5 έως 15 χρόνων, στερήθηκαν νωρίς την αγκαλιά της μητέρας τους, αλλά βρήκαν απάγκιο στην Κιβωτό του Κόσμου και στο νέο Σπίτι Φιλοξενίας που εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί στην Άνοιξη. Όπως σε όλες τις οικογένειες, έτσι και σ’ αυτήν της Κιβωτού, τώρα που τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, οι ανάγκες μεγαλώνουν. Οι υπεύθυνοι της Κιβωτού- με την ευκαιρία των Εορτών- απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους, τους εμπόρους, τους φορείς του Δήμου Διονύσου να στηρίξουν τα 17 παιδιά του Σπιτιού Φιλοξενίας με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας και προτείνουν:

*Τα Χριστούγεννα η Κιβωτός του Κόσμου συνηθίζει να πηγαίνει τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της, σε καταστήματα ρούχων, παιχνιδιών, αθλητικών ειδών κ.λπ. ώστε να βιώνουν την εορταστική ατμόσφαιρα, όπως όλα τα παιδιά, και να διαλέγουν μόνα τους το δώρο που θέλουν.

Συνεπώς, η συγκέντρωση χρηματικού ποσού, και σε μορφή δωροεπιταγών, από τα καταστήματα και τα super market της πόλης θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη στην κατεύθυνση αυτή.

*Απαραίτητα παραμένουν πάντα τα τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα φάρμακα ευρείας χρήσης, καθώς και τα αναλώσιμα είδη:

Κρεατικά (φρέσκα – κατεψυγμένα), Ψαρικά (φρέσκα – κατεψυγμένα και γενικά χωρίς κόκαλο ψάρια), Κατεψυγμένα λαχανικά (αρακάς – φασολάκια), Κατεψυγμένες σφολιάτες (τυροπιτάκια – σπανακοπιτάκια κ.λπ.), Εμφιαλωμένο  νερό, Φρέσκα φρούτα – λαχανικά, Μουστάρδα, Κέτσαπ, Μέλι, Τυριά (Κίτρινο – Φέτα), Ζυμαρικά,  Όσπρια (Φακές, Φασόλια, ρεβύθια κ.λπ.), Ρύζι κίτρινο, Δημητριακά

Απορρυπαντικά, μεγάλες σακούλες σκουπιδιών

Καθαριστικά (μπάνιου, κουζίνας, οτιδήποτε)

Γάλα εβαπορέ

Βρεφικό γάλα και κρέμες

Σνακς (όπως bake rolls, κριτσίνια, αλμυρά κ.τ.λ.),

Σοκολάτες (και ό,τι περιέχει σοκολάτα)

Μπισκότα

Κρουασάν

Χυμοί

Ελαιόλαδο.

*Πολύτιμη, τέλος, σε κάθε περίπτωση είναι η βοήθεια εθελοντών για να διαθέσουν το χρόνο, τις γνώσεις και το απόθεμα ανθρωπιάς τους στο Σπίτι, βοηθώντας με όποιον τρόπο μπορούν στην καθημερινότητα των παιδιών.

*Ενισχύστε το σκοπό της Κιβωτού του Κόσμου στο μέτρο του δυνατού καλώντας από όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα στο 19828 (χρέωση 2,48 €/κλήση)

ή στέλνοντας μήνυμα στο 19828 (2,48€/sms)

ή καλώντας στο 901 11 170 170 (3,71€/κλήση εντός δικτύου ΟΤΕ),

*Κάντε ένα like στη σελίδα της Κιβωτού και στην ομάδα στο Facebook.

https://www.facebook.com/kivotostoukosmougr/

https://www.facebook.com/groups/kivotostoukosmou/

*Λογαριασμός Eurobank: 0026 0178 870100 872073

Λογαριασμός Πειραιώς: 5023  032595 870