logo


Ενενήντα έξι προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής μέτρησε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θ. Κυριακόπουλος, ακόμη ένας εκπρόσωπος της Συμμαχίας για τον Πολίτη, που παρενέβη με τη σειρά του στη διαδικασία του απολογισμού πεπραγμένων της Διοίκησης την περασμένη Τρίτη 5/12, καλώντας την να εκτιμήσει ποιες από αυτές υλοποίησε, ποιες όχι και γιατί:

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 5/12/2017

Κυρίες και κύριοι,

Με απλά λόγια, η έννοια ενός απολογισμού είναι να εκτιμήσει κανείς τι από αυτά που προγραμμάτισε –  δεσμεύτηκε, αλλιώς επί το λαϊκότερο από τα πόσα ΘΑ είπε, εντέλει τι πραγματοποίησε κι αν σε κάποια αντιμετώπισε εμπόδια, τι σκοπεύει να  κάνει για να τα ξεπεράσει.

Έτσι, αν πάμε στις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,  τα ΘΑ του Δημάρχου και των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ, θα δούμε δεσμεύσεις για την κάθε κοινότητα:

12 ΑΝΟΙΞΗ – 16 ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟ – 15 ΔΙΟΝΥΣΟ – 11 ΔΡΟΣΙΑ -13 ΚΡΥΟΝΕΡΙ – 8 ΡΟΔΟΠΟΛΗ – και 21 ΣΤΑΜΑΤΑ. Στο  Σύνολο 96 Δεσμεύσεις.

Σήμερα λοιπόν, ερχόμαστε να αξιολογήσουμε τι πραγματοποίησε μετά από 3 χρόνια  από όλα όσα υποσχέθηκε ο κ. Δήμαρχος και η παράταξή του.

Θέλω όμως να σας θυμίσω μια προεκλογική σας παρουσίαση όπου η κ. Στασινοπούλου έκανε μια μερική αναφορά του προγράμματός σας όπου μεταξύ άλλων  μιλούσε για:

·         Πρόγραμμα παροχής διοικητικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης του πολίτη μέσω διαδικτυακών εφαρμογών (e-δήμος) και ενίσχυση, με αποκέντρωση, των 7 δημοτικών ενοτήτων.

·         Σύστημα ανίχνευσης-εντοπισμού πυρκαγιών και έγκαιρης προειδοποίησης για την προστασία των δασικών εκτάσεων στα όρια του δήμου και πρόταση στους όμορους δήμους για διαδημοτική συνεργασία και επέκταση του συστήματος.

·         Μουσείο Τοπικής Λαϊκής Παράδοσης και Μουσείο του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού.

·          Ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Διονύσου και της διαδρομής του μαρμάρου από τα λατομεία στην Αθηναϊκή Ακρόπολη.

·         Ανοιχτό πέτρινο θεατράκι στην Αγία Σωτήρα της Σταμάτας και αξιοποίηση του ΤΥΠΕΤ Αγ. Στεφάνου ως χώρου εκπαίδευσης και πολιτισμού.

·         Περιβαλλοντικό πάρκο στο Τατόι με προστασία, ήπια ανάπτυξη και αξιοποίηση του χώρου.

·         Υποδειγματικές βιολογικές αγροτικές καλλιέργειες και βιολογική μελισσοκομία (με κοινωνικό και  εκπαιδευτικό χαρακτήρα), διαδρομές ποδηλασίας και πεζοπορίας, παραδοσιακά γεφυράκια και πέτρινες κρήνες και χώροι εκδρομής και αναψυχής.

Στη συνέχεια ακολούθησε το πλήρες πρόγραμμά σας με τις 96 συνολικά προτάσεις –δεσμεύσεις –  τα ΘΑ που ανέφερα στην αρχή. Για αυτά πρέπει να απαντήσετε κ. Δήμαρχε. Για …τα λόγια τα μεγάλα που λέει και το τραγούδι.

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως θα πρέπει να έχετε καταλάβει, άλλο η αντιπολίτευση άλλο η διοίκηση.

Δεν ξέρω γιατί δεν κάνατε πέρυσι απολογισμό, όπως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και επί δικής σας διοίκησης έρχονται τεχνικά προγράμματα τα οποία δεν έχουν περάσει μέσα από την Επιτροπή Διαβούλευσης όπως ορίζει ο νόμος και όπως εσείς και η παράταξή σας ασκούσατε κριτική στην προηγούμενη διοίκηση – έχετε ευθύνη σ’ αυτό και πρέπει όχι μόνο να το παραδεχθείτε, αλλά να συμβάλετε συναινετικά και ουσιαστικά στην συγκρότησή της. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και για τον Συνήγορο του Δημότη και της Επιχείρησης.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να σταθώ  στο κομμάτι των μελετών  του Τ.Π 2018 , εκεί που αναφέρετε μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων στον συνοικισμό Προκονήσου στη Δ. Κοινότητα Σταμάτας και υπόλοιπα Αγ. Στεφάνου προϋπολογισμού €50.000.

Πολύ καλά. Όμως δεν κάνετε καμία αναφορά εδώ και 3 χρόνια για μελέτη αρχικά και στη συνέχεια για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στην πλέον ρυμοτομημένη περιοχή του Δήμου Διονύσου – στον Εύξεινο Πόντο. Γιατί αυτή η παράλειψη;

Τελειώνοντας, θα αναφερθώ σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τους κατοίκους  της περιοχής ΦΑΣΙΔΕΡΙ  στην ΑΝΟΙΞΗ. Από το 2009 έχει κατασκευασθεί νέο δίκτυο ύδρευσης το οποίο δεν έχει συνδεθεί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να συνεχίζουν να πίνουν νερό από αμιαντοσωλήνες  τουλάχιστον απαράδεκτο!

Προσωπικά εγώ μαζί με την κυρία Σοφούλη το είχαμε αναδείξει το θέμα εκ μέρους της Συμμαχίας για Τον Πολίτη από τις αρχές του 2012, μήπως είναι καιρός να δοθεί λύση επιτέλους!

Θα μπορούσα να καταθέσω για τα πρακτικά τις προεκλογικές σας  (96) δεσμεύσεις αλλά νομίζω ότι κάπου τις έχετε.

Για την Δημοτική Παράταξη   ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ