logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο έθιμο τον Λουκουμάδων που διοργάνωσαν τα μέλη του ΚΑΠΗ Κρυονερίου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνης τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

Όπως κάθε χρόνο, ανήμερα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, τα μέλη του ΚΑΠΗ Κρυονερίου παρασκεύασαν χιλιάδες λουκουμάδες με μέλι και τους προσφέρουν δωρεάν σε όλους τους μαθητές των σχολείων, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους του Κρυονερίου αλλά και σε όλους τους επισκέπτες. Πρόκειται για ένα έθιμο που οι παλιοί κάτοικοι του Κρυονερίου το έφεραν από τις αλλοτινές πατρίδες τους και το θεωρούν ανεκτίμητη κληρονομιά. Η φετινή «παραγωγή» ξεπέρασε τους 15.000 λουκουμάδες!

Ο Δήμαρχος Διονύσου εξήρε τη πρωτοβουλία για τη διατήρηση του εθίμου και δήλωσε σχετικά: «Αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια στα μέλη του ΚΑΠΗ Κρυονερίου που διατηρούν με τόσο κόπο αλλά και χαρά συνάμα, από τα χαμογελαστά πρόσωπα των μαθητών που έρχονται να κεραστούν, το τόσο  «γλυκό» αυτό έθιμο. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούνται οι παραδόσεις που αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε να έχουν υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν τη διατήρηση του εθίμου».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου κ. Δημ. Χριστόπουλος και η δημοτική σύμβουλος κ. Χρ. Ντούντα.