logo


Με την παρουσία της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Α. Πέππα, πραγματοποιήθηκε στη Σταμάτα η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου.

Πρώτο θέμα συζήτησης τα ρέματα, η χαρτογράφηση και οριοθέτησή τους, καθώς και η αφαίρεση όλων των αυθαίρετων κατασκευών, ιδιαιτέρως μάλιστα μετά από τη θανατηφόρα πλημμύρα στη Δ. Αττική, στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Σταμάτας Β. Πέππας τόνιζε πως “έργα δεν γίνονται, στα ήδη κατασκευασμένα παρατηρούνται  αστοχίες και κακοτεχνίες, υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές και μπαζωμένα ρέματα, η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει περιορίσει τους φυσικούς αγωγούς απορροής” και καλούσε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να προχωρήσει στις αναγκαίες διαπλατύνσεις και στην απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως τα ρέματα ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Σχετικός διαγωνισμός από το 2014 απέβη άγονος, έτσι ο Δήμος Διονύσου, όπως υπογράμμισε η κ. Πέππα, “κάνει ό, τι μπορεί ώστε να τα καθαρίσει. Όμως ούτε σε όλα μπορεί να επέμβει ούτε κι αυτό είναι λύση, με αποτέλεσμα να γίνονται αποσπασματικές κινήσεις που απλά  προσπαθούν να εκτονώνουν το πρόβλημα”.

Όλοι οι τοπικοί σύμβουλοι, μαζί με την Αντιδήμαρχο, αναγνώρισαν τη σημασία και την ανάγκη παρεμβάσεων, ακόμη και δραστικών, στα “αμαρτωλά, όπως τα χαρακτήρισαν, ρέματα της περιοχής που πλέον «εκδικούνται”.  Παράληλα αποφασίσθηκε η σύνταξη πιο συγκεκριμένης εισήγησης προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για περαιτέρω ενέργειες, όπου θα καταγράφεται σε ποια σημεία των ρεμάτων εντοπίζονται αυθαιρεσίες, μπαζώματα κ.λπ..Η εισήγηση θα συνοδεύεται από παλιότερη σχετική μελέτη οριοθέτησης των ρεμάτων που είχε εκπονήσει η προκαλλικρατική Κοινότητα Σταμάτας και θα κοινοποιείται και στην Περιφέρεια.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε στα αδέσποτα, για τα οποία υπάρχει πρόγραμμα περίθαλψης και μέριμνα από το Δήμο, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις. Όπως, όμως, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Πέππας, η μέριμνα αυτή δεν εφαρμόστηκε στην περίπτωση της Σταμάτας, μια που από τις 22 Αυγούστου εκκρεμεί αίτημά του για την περισυλλογή και στείρωση αδέσποτων σκυλιών έξω από το Δημοτικό Κατάστημα, στο οποίο ο Δήμος δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η συνεδρίαση του Τοπικού ήταν η τελευταία την οποία υποστήριζε γραμματειακά η Π. Λιάλιαρη, που από σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα στην Τεχνική Υπηρεσία. Στη θέση της στη Σταμάτα θα βρίσκεται ο Γ. Σπυρόπουλος, που απασχολείτο στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου, στον Άγ. Στέφανο. Για την αλλαγή αυτή, στο πλαίσιο εσωτερικών μετακινήσεων υπαλλήλων το τελευταίο διάστημα, σχετική είναι η -οξεία-δήλωση του Προέδρου της Σταμάτας στην Οδό Διονύσου:

«Είναι να γελά κανείς για τον ανελέητο και λυσσαλέο πόλεμο προς τη Δημοτική Ενότητα Σταμάτας. Στις συνεχείς μετακινήσεις του τεχνικού προσωπικού προστέθηκε ύστερα από 3 χρόνια άψογης συνεργασίας, και η μετακίνηση της υπαλλήλου που εκτελούσε χρέη γραμματειακής υποστήριξης στην Κοινότητά μας. Ουδέποτε είχα καμιά ενημέρωση για οποιαδήποτε μετακίνηση υπαλλήλου, παρόλες τις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες μου προς τον Δήμαρχο και τον αντίστοιχο Αντιδήμαρχο Προσωπικού, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Το ολιγαρχικό σύστημα το οποίο διοικεί το Δήμο έχει αποδυναμώσει και συγχρόνως αποξενώσει τις Δημοτικές Κοινότητες, μετατρέποντάς τις σε κομπάρσους δευτερεύοντος ρόλου».