logo


Με τη συμμετοχή αρκετών μελών, αλλά χωρίς την παρουσία κανενός εκπροσώπου της Διοίκησης του Δήμου, πράγμα που σχολιάστηκε αρνητικά, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 3 Δεκεμβρίου η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού  Συλλόγου Διονύσου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας.

Τον απολογισμό της διετίας παρουσίασε ο απερχόμενος Πρόεδρος Κ. Μπομπής, που τόνισε την ανάγκη να διευρυνθεί η βάση του Συλλόγου, μια που τα κορυφαία θέματα για τα οποία αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια ο Εξωραϊστικός παραμένουν άλυτα και εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την πόλη και τους κατοίκους της.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπομπής αναφέρθηκε στους 4 άξονες, γύρω από τους οποίους κινήθηκε ο Σύλλογος, περιγράφοντας τις δράσεις σε καθέναν από αυτούς:

*Προστασία του Περιβάλλοντος και διαφύλαξη της περιουσίας της Δημοτικής Κοινότητας. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις των δυο τελευταίων ετών τόσο στο Τοπικό όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, εξακολουθεί η εκκερεμότητα με την οριοθέτηση των 261 στρεμμάτων Κοινόχρηστων Χώρων που από το 2011 ανήκουν τελεσίδικα στο Δήμο. Επιπλέον δεν έχει γίνει τίποτα με τη διεκδίκηση όσων Κοινόχρηστων Χώρων, ιδιοκτησίας του Δήμου, έχουν παράνομα καταχωρηθεί σε κτηματολογικές μερίδες τρίτων. Τίποτα δεν έχει γίνει και με τα 43 στρέμματα του ΤΥΠΕΤ, που επίσης περιήλθαν οριστικά στην ιδιοκτησία του το 2006. Ενώ απετράπησαν, όπως τόνισε ο κ. Μπομπής, ενέργειες που αντιστρατεύονται την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

*Εθελοντισμός και Κοινωνική προσφορά, με τις δυο τακτικές αιμοδοσίες ετησίως, για τις οποίες υπεύθυνος είναι ο Ν. Δακορώνιας, αλλά και τη χορηγία προς τον Ι. Ν. Προφήτη Ηλία στη Ροδόπολη, για τη σίτιση οικονομικά αδύναμων συμπολιτών.

*Στον άξονα του Πολιτισμού και των Εκδηλώσεων, κεντρικό ρόλο παίζει η προσπάθεια του Συλλόγου για την αναστήλωση και ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου στη Ραπεντώσα, που μοιάζει να έχει ανασταλεί, μια που το σχετικό κονδύλι λείπει για πρώτη φορά από τον Προϋπολογισμό του Δήμου, όπως συμπλήρωσε λίγο αργότερα ο δημοτικός σύμβουλος από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο Γ. Φωτάκης. Ένα ακόμη αίτημα που χρονίζει είναι και αυτό της νομιμοποίησης του ορόφου στα αποδυτήρια του γηπέδου ποδοσφαίρου, ώστε να δημιουργηθεί το Εντευκτήριο που θα λειτουργήσει ως τόπος συνάντησης των κατοίκων.

*Τέλος ο κ. Μπομπής αναφέρθηκε στον άξονα Προστασίας της ζωής και της ατομικής ιδιοκτησίας των κατοίκων, καθώς και στην ελεύθερη μετακίνησή τους, μια που ο Εξωραϊστικός Σύλλογος πρωτοστάτησε τόσο στον αγώνα για τη μη επιβολή διοδίων στον Άγ. Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη, όσο και στην υιοθέτηση συστήματος φύλαξης της πόλης, για την αποτελεσματικότητα του οποίου πάντως- τρεις περίπου μήνες μετά την εφαρμογή του από το Δήμο Διονύσου- εκφράστηκαν επιφυλάξεις, μια συνεχίζονται αμείωτα τα κρούσματα ληστειών στην περιοχή.

Τον οικονομικό απολογισμό παρουσίασε εν συνεχεία εκ μέρους της Ελεγκτικής Επιτροπής ο κ. Δακορώνιας, αποσπώντας τα συγχαρητήρια των παρισταμένων μια που “για πρώτη φορά ήταν τόσο εμπεριστατωμένος, εκεί που στο παρελθόν ήταν αιτία για προβλήματα και απομαζικοποίηση του Συλλόγου”, όπως υπενθύμισε ο κ. Φωτάκης.

Παρεμβάσεις στη Συνέλευση, στην οποία προήδρευσε ο Α. Σαρρής, με Γραμματέα τον Θ. Γαβαθά, πραγματοποίησαν ο κ. Φωτάκης, αλλά και η πρώην Αντιδήμαρχος με την προηγούμενη Διοίκηση Θ. Σαραντάκη, που εκτός των παραπάνω θεμάτων αναφέρθηκαν πιο διεξοδικά στην αργή πορεία της αποχέτευσης και στα προβλήματα με τη διαδικασία ανάδειξης του Αρχαιολογικού Χώρου, αντιστοίχως, καθώς και άλλα μέλη του Συλλόγου. Τη Συνέλευση παρακολούθησαν ακόμη ο πρώην δημοτικός σύμβουλος από τη Συμμαχία για τον Πολίτη Θ. Κυριακόπουλος, ο παλιός δημοτικός σύμβουλος από την προκαλλικρατική περίοδο Θ. Μπούσμπουρας, κ.ά.

Στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έλαβαν τις περισσότερες ψήφους και εκλέγονται οι:

1. Κ. Μπομπής 27 ψήφους

2. Σ. Μεθενίτη  25 ψήφους

3. Ν. Βαρβαρόπουλος  23 ψήφους

4. Α. Βολουδάκη 21 ψήφους

5. Μ. Πατσώνης 18  ψήφους

6. Μ. Σοφού  18 ψήφους

7. Α. Παπαντωνίου 13 ψήφους

8. Α. Οικονόμου. 13 ψήφους

9. Ρ. Τριβέλλα- Ντούλη 9 ψήφους

10. Δ. Ρούσσος  2 ψήφους

Για το ΔΣ εκλέγονται οι 7 πρώτοι, αφού η κα  Οικονόμου που ισοψήφισε, παραιτήθηκε εγγράφως του δικαιώματός της για κλήρωση με τον ισοψηφίσαντα επίσης κ. Α. Παπαντωνίου, με τους υπόλοιπους τρεις να είναι αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι παρακάτω :

1. Ν. Δακορώνιας  28 ψήφοι

2. Ι. Κοτσίκος 14 ψήφοι

3. Α. Μανωλακάκη 11 ψήφοι.

Σύμφωνα με το καταστατικό το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από πρόσκληση του κ. Μπομπή που απέσπασε τις περισσότερες ψήφους, θα συνέλθει μέσα σε δέκα μέρες από την εκλογή του, για να συγκροτηθεί σε Σώμα.