logo


Ο Π. Ιωαννίδης, δημοσιογράφος στην Athens Voice, προσελήφθη στη θέση ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου για θέματα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, μετά και από τη σχετική προκήρυξη του περασμένου Ιουλίου. Η απόφαση Δημάρχου δημοσιεύθηκε χθες 1 Δεκεμβρίου στη Διαύγεια, ενώ αναμένεται με νεότερη απόφαση η περιγραφή καθηκόντων του νέου ειδικού συνεργάτη. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ιωαννίδης θα είναι ο τρίτος ειδικός συνεργάτης που θα προσπαθήσει να καλύψει το Γραφείο Τύπου του Δήμου, το οποίο παραμένει επισήμως ακέφαλο από την εποχή που παραιτήθηκε ο προκάτοχός του Κ. Μπιτσικόκος, εδώ και περίπου δυο χρόνια.

Εντωμεταξύ την παραίτησή της από τη θέση της ειδικής συμβούλου του Δημάρχου, ο οποίος την έκανε δεκτή με αντίστοιχη απόφαση στη Διαύγεια, υπέβαλε πριν από ένα μήνα περίπου η Σ. Ευστρατίου. Η κ. Ευστρατίου, με μια εξαιρετικά επιτυχημένη θητεία στους Δήμους Ζωγράφου και Κυθήρων, όπου επίσης είχε υπηρετήσει ως ειδική σύμβουλος Δημάρχου υπεύθυνη για εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, προσελήφθη στο Δήμο Διονύσου το Δεκέμβριο του 2014. Τα καθήκοντά της, όπως περιγράφονταν στη σχετική απόφαση Δημάρχου, περιελάμβαναν «συμβουλές και τη διατύπωση εξειδικευμένων γνωμών, γραπτά ή προφορικά, για θέματα σχεδιασμού, συντονισμού και διαχείρισης έργων συγχρηματοδοτούμενων κοινοτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στη διάρκεια της θητείας της η κ. Ευστρατίου, συνεργαζόμενη τόσο με τις υπηρεσίες όσο και την καταργηθείσα Αντιδημαρχία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, ανέλαβε και έφερε εις πέρας ή είχε ενεργή συμμετοχή σε μια σειρά προγραμμάτων και πρωτοβουλιών, που συνεχίζονται με επιτυχία, μεταξύ των οποίων:

Η συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ, ήταν μάλιστα εκείνη που το εντόπισε

Το Κέντρο Κοινότητας, η λειτουργία του οποίου έχει μπει στην τελική ευθεία

Η συμμετοχή του Δήμου, ως εταίρου, σε μια σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων που σχετίζονται με τη διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων. Τα προγράμματα αυτά στην πλειονότητά τους ήταν επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ

Το ξεκαθάρισμα στο τοπίο του Δημοτικού Γηροκομείου Κυριακίδου στη Δροσιά, ώστε να λειτουργήσει για πρώτη φορά

Η διερεύνηση χρηματοδότησης για την αξιοποίηση του ΤΥΠΕΤ Αγ. Στεφάνου ως βιοκλιματικού κτηρίου πολλαπλών χρήσεων

Οι ενέργειες για την επαναδραστηριοποίηση και αξιοποίηση της δημοτικής επιχείρησης ΕΞΕΛΙΞΗ

Η ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου στο Δήμο

Η πραγματοποίηση των καλοκαιρινών camps για τα παιδιά της πόλης κ.λπ.

Η κ. Ευστρατίου προσφάτως είχε ορισθεί ανάμεσα στα μέλη της Ομάδας Εργασίας που, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Γ. Πετρουλάκη, έχει αναλάβει την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Διονύσου.