logo


Παρουσία του γλύπτη Λ. Λουκίδη και του καθηγητή γλυπτικής Θ. Παπαγιάννη, μεταφέρθηκε με επιτυχία σε νέα μαρμάρινη βάση το άγαλμα του πρώτου “Τα μάτια του κόσμου”, που το τελευταίο διάστημα είχε πάρει επικίνδυνη κλίση. Το θέμα με τις φθορές στα αγάλματα στο χώρο των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ είχε συζητηθεί, όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και είχε αποφασισθεί να ζητηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μελέτη αποκατάστασης των ξύλινων βάσεων σε όλα τα αγάλματα, αλλά και φωτισμού τους, ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Σε σχετική ανάρτησή του στο facebook ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου Τ. Μπάσης αναφέρει:

“Με επιτυχία έγινε η μεταφορά του αγάλματος “Τα μάτια του κόσμου” του γλύπτη Λουκά Λουκίδη που είχε πάρει επικίνδυνη κλίση. Το έργο αυτό μαζί με άλλα γλυπτά κοσμεί το χώρο των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ στη Δ. Ε. Διονύσου. Την εργασία παρακολούθησε ο γλύπτης και ο καθηγητής γλυπτικής Θ. Παπαγιάννης. Θέλω να ευχαριστήσω τα Μάρμαρα Διονύσου για τη μαρμάρινη βάση που μας προσφέρανε, αλλά και για το γερανό που διαθέσανε”.

Επιπλέον, και σύμφωνα με τον κ. Μπάση, υπήρξε συζήτηση πάνω σε ιδέες του καθηγητή- του οποίου το έργο Δρομείς κοσμεί το χώρο έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της περιοχής- για την καλύτερη ανάδειξη του χώρου στον παλιό Σταθμό του τρένου στο Διόνυσο. Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι του 2004, μετά από πρόσκληση της τότε Κοινότητας Διονύσου, 15 γλύπτες επί ένα μήνα σμίλευαν επιτόπου ισάριθμα γλυπτά, εμπνευσμένοι από το Ολυμπιακό ιδεώδες. Τα 13 από αυτά παραμένουν στο χώρο των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ, “με την πατίνα του χρόνου να κάνει τη δουλειά της” λέει ο κ. Παπαγιάννης, οι δικοί του Δρομείς βρίσκονται, όπως προαναφέρθηκε, έξω από το γήπεδο, ενώ η «Ολυμπιακή Εκεχειρία» του Α. Φόρτωμα στολίζει το παρκάκι στη συμβολή Καϊρη και Κυδωνιών.