logo


Στις 21 Νοεμβρίου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου συνεδρίασε για να αποφασίσει τη δικαστική δίωξη της Οδού Διονύσου με μήνυση και αγωγή, για συκοφαντική δυσφήμιση του Δήμου και του Δημάρχου, επειδή συνέδεσε την ύπαρξη και λειτουργία ανώνυμων ιστοσελίδων με τη Διοίκηση Ζαμάνη. Ο ίδιος ο Δήμαρχος αλλά και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που ανήκουν στην πλειοψηφία, μπροστά και σε όλες τις παρατάξεις αλλά και σε πλήθος πολιτών, διέρρηξαν τα ιμάτιά τους υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζουν ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την ανωνυμία «και μακάρι να τους γνωρίζαμε».

Εντούτοις:

Στις 11 Νοεμβρίου, 10 ολόκληρες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση, η επίμαχη ιστοσελίδα Διονυσος POST προχώρησε σε αναρτήσεις γύρω από το ανακαινισμένο κτήριο στο Ζάννειο, όπου πρόκειται να μεταστεγασθεί το Λύκειο Δροσιάς. Τo σχετικό «ρεπορτάζ» συνοδεύεται από πλήθος φωτογραφιών του εσωτερικού του κτηρίου, μηδέ των μπάνιων εξαιρουμένων, αλλά και από στοιχεία βασισμένα σε τεχνικές προδιαγραφές.

Κι επειδή ένα κι ένα κάνουν πάντα δύο, και ποτέ κάτι άλλο, και επειδή η έρευνα της Οδού Διονύσου συνεχίζεται, ανακύπτουν μερικά ζητηματάκια στα οποία καλό θα ήταν να δοθούν αξιόπιστες και επίσημες απαντήσεις από τη Διοίκηση:

1)    Η πρόσβαση σε ένα κτήριο, και μάλιστα μισθωμένο από το Δήμο για σχολική χρήση, πριν ακόμη παραδοθεί επισήμως, είναι ελεύθερη στον οποιονδήποτε ήθελε να μπει, ιδίως εάν είναι ασυνόδευτος; Υποθέτω πως όχι.

2)    Αν ο Δήμαρχος, όπως ισχυρίζεται, δεν γνωρίζει ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από την ανώνυμη ιστοσελίδα, τότε με την άδεια ποιου καθ’ ύλην αρμόδιου μπήκαν οι ανώνυμοι, αόρατοι και λαθραίοι, και φωτογράφισαν και απέκτησαν πρόσβαση στα στοιχεία τεχνικών προδιαγραφών της ανακαίνισης; Κι αν δεν γνωρίζει ο Δήμαρχος, μήπως ξέρουν οι άλλοι θεσμικά υπεύθυνοι από τη Διοίκηση του Δήμου; – π.χ. η Αντιδήμαρχος Παιδείας Α. Στασινοπούλου ή ο Πρόεδρος της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Α. Δελαγραμμάτικας;

3)    Και αν κανείς δεν έδωσε άδεια και αφού το κτήριο παραμένει κλειστό με λουκέτο στην είσοδο, όπως επιβάλλεται και όπως φαίνεται και στη σχετική σημερινή (24/11) φωτογραφία της Οδού Διονύσου, τότε πώς μπήκε το Διόνυσος POST χωρίς να παραβιάσει το χώρο;

Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε τους επετράπη η είσοδος γιατί είναι ήδη γνωστοί, είτε κάποιος παραβίασε ξένη, δημοτική, ιδιοκτησία, οπότε και η Διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να αντιδράσει αναλόγως, με κάτι παραπάνω ίσως από ένα «εν είδει εξωδίκου».

Εκτός και αν αυτή η Διοίκηση θέλει οι πολίτες να πιστέψουμε ότι συνδιαλέγεται με… φαντάσματα.