logo


Με πρόσκληση που υπογράφει η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Ζώτου καλούνται τα μέλη του Σώματος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων και οι φορείς της πόλης στον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, που θα πραγματοποιηθεί σε ειδική συνεδρίαση την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 6.30 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο απολογισμός πεπραγμένων πραγματοποιείται κάθε χρόνο μέχρι τέλους Ιουνίου. Στη διάρκεια της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, απολογισμός πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2015, αλλά όχι και πέρυσι, μια που- κατά τα λεγόμενα τότε του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη– δεν είχε θεωρηθεί υποχρεωτικός. Έτσι ο προσεχής απολογισμός πεπραγμένων θα αφορά στη διετία 1/9/2015-30/8/2017.

Στην ειδική συνεδρίαση που θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου, δικαίωμα λόγου έχουν- σύμφωνα με τον Κανονισμό και με τη διαδικασία που αποφασίσθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο- τα μέλη του Σώματος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, Πρόεδροι φορέων και δημότες.

Αναλυτικά η διαδικασία που θα ακολουθηθεί:

-Η ειδική δημόσια συνεδρίαση θα ανοίξει με το Δήμαρχο να παρουσιάζει έκθεση των πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής Αρχής περιόδου 1-9-2015 έως 30-8-2017 σε ό,τι αφορά στην οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.

-Στη συνέχεια θα δοθεί ο λόγος στους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη σειρά εκλογής τους, για να τοποθετηθούν σχετικά.

-Λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος, συνεχίζει η εισήγηση, θα δοθεί χρόνος ομιλίας έως 6 λεπτών για τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, 4 λεπτών για τους ανεξάρτητους Δ.Σ και 3 λεπτών για δευτερολογίες.

Μετά και την τοποθέτηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ανοίξει κατάλογος ομιλητών ως εξής:

*Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι ή μέλη από τα 7 Τοπικά Συμβούλια, θα έχουν στη διάθεσή τους χρόνο ομιλίας έως 3 λεπτά και δυο λεπτά για δευτερολογίες.

*Πρόεδροι Φορέων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας και Δημότες – κάτοικοι φορολογούμενοι του Δήμου μας, στους οποίους θα δοθεί χρόνος ομιλίας έως 3 λεπτά.