logo


Αύριο Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου με 6 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

-Η τοποθέτηση φαναριών σε διάφορα σημεία της Κοινότητας που αποτελεί τόσο ανάγκη όσο και αίτημα των δημοτών και κατοίκων εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, προτείνεται να μπουν φανάρια στη συμβολή της Λ. Διονύσου με την Αιολίδος, όπου παρουσιάζεται αυξημένη κυκλοφορία λόγω του Γυμνασίου- Λυκείου, αλλά και του Ι.Ν. του Αγ. Διονυσίου. Επιπλέον σηματοδότες προτείνεται να μπουν στη συμβολή της Λ. Διονύσου με την Καϊρη, τον κεντρικότερο εσωτερικό δρόμο της περιοχής, με πυκνό οικιστικό ιστό, πρόσβαση στην Παιδική Χαρά αλλά και σύνδεση με τη Ροδόπολη.

-Τα χρόνια προβλήματα της Αναγέννησης- των οποίων “η λύση θα διευκολύνει τους κατοίκους, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι ξεχασμένοι από τον κεντρικό Δήμο και αναρωτιούνται γιατί”- και τα οποία φέρνει ακόμη μια φορά στο Τοπικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της Διοίκησης Γ. Δανέζης: Μελέτη για τις καταπατήσεις στην περιοχή και τους Κοινόχρηστους Χώρους της, Κατασκευή κόμβου στις οδούς Φαίδρας και Θέτιδος, έργο που είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2018, Καταπατήσεις σε Κοινόχρηστους Χώρους όπου έχουν διαμορφωθεί ιδιωτικοί κήποι, Διανοίξεις οδών για τη διευκόλυνση των κατοίκων, Κεραίες κινητής τηλεφωνίας κ.ά.

-Τέλος, η αναγνώριση του έργου της Χρ. Γιαννέτου που-ανεπισήμως- τα τελευταία χρόνια προσφέρει εθελοντικά έργο και χρόνο στη μοναδική Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Διόνυσο και έχει απογειώσει τη λειτουργία της. Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου Τ. Μπάση, προτείνεται  η κ. Γιαννέτου να συνεχίσει και επισήμως ως υπεύθυνη Βιβλιοθήκης, με υποστήριξη από άλλες 11 εθελόντριες.

Αναλυτικά τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:

Θέμα 1ο: Αίτηση για διαγραφή χρέους

Θέμα 2ο: Εξέταση αιτημάτων παράτασης ενταφιασμού

Θέμα 3ο: Πρόταση για στελέχωση της βιβλιοθήκης της Δ.Ε. Διονύσου για την κάλυψη των αναγκών της λειτουργίας της

Θέμα 4ο: Τροποποίηση του άρθρου 25 του Κανονισμού του Κοιμητηρίου της Δ.Ε. Διονύσου

Θέμα 5ο: Τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στη Δ.Ε. Διονύσου

Θέμα 6ο: Αναγέννηση: χρόνια προβλήματα που περιμένουν λύση.