logo


ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 09/11/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Με χαρά πληροφορηθήκαμε από πρόσφατο (2.11.2017) Δελτίο Τύπου του Δήμου Διονύσου ότι ολοκληρώνεται «η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στις Δημοτικές Κοινότητες Δροσιάς (21 χιλ.) και της Άνοιξης (15 χιλ.).

Δυστυχώς όμως στον Άγιο Στέφανο, που είναι η πολυπληθέστερη Δημοτική Κοινότητα και έδρα του Δήμου Διονύσου, ολοκληρώνεται (!!!) «η μελέτη μήκους 50 χιλ. της αποχέτευση ακαθάρτων που όμως θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την ΕΥΔΑΠ».

Είναι πλέον προφανές ότι, κανένα αναπτυξιακό έργο δεν γίνεται στον εγκαταλελειμμένο, από την παρούσα Δημοτική Αρχή, Άγιο Στέφανο, αλλά και όποιο έργο είναι έστω και στα χαρτιά, λιμνάζει. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται στη Δημοτική μας Κοινότητα συνεχίζουν «το μακάριο ύπνο τους».

Εκτός όμως από τα παραπάνω, η Διοίκηση του Δήμου μας δεν έχει τοποθετηθεί στην από 5/7/2017 Απόφαση της Δημοτικής μας Παράταξης την οποία της κοινοποιήσαμε (Μέρος Γ) για τις συνδέσεις των ιδιοκτησιών όπου έχει κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης. Μεταξύ άλλων ρωτούσαμε:

·         Έχουν γίνει με ορθολογικό και σωστό τρόπο οι καταγραφές των ιδιοκτησιών, ο έλεγχος από το αρχείο ΤΑΠ και όλα τα άλλα προαπαιτούμενα σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία;

·         Ποιο θα είναι το κόστος της οικονομικής επιβάρυνσης που θα προκύψει από την σύνδεση με την αποχέτευση, στο τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ.   Ο φόβος της χρέωσης στο ποσοστό του 75% της κατανάλωσης του νερού,  κάνει τις συνδέσεις προβληματικές στον Δήμο μας.

Και βέβαια παραμένουν μονίμως άλυτα τα προβλήματα όπως:

·         Η αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης.

·         Η διαπλάτυνση της Κρυονερίου – Χελμού – Μαραθώνος.

·         Το νέο Κοιμητήριο.

·         Η κατασκευή Γυμνασίου Λυκείου στο Ο.Τ. 32 (Ελληνικά Μάρμαρα)

·         Η αξιοποίηση του ΤΥΠΕΤ στον Άγιο Στέφανο.

·         Το Δασικό, Οικιστικό και το Σχέδιο Πόλης.

Αγαπητοί Συμπολίτες, περιμένουμε και δικές σας προτάσεις προς συζήτηση που αφορούν την καθημερινότητα αλλά και την ανάπτυξη της πόλης του Αγίου Στεφάνου.

Για την Δημοτική Παράταξη Συμμαχία για τον Πολίτη

Παναγιώτης Βορριάς

Πρόεδρος