logo


Την προσεχή Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με τρία θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους ο Κανονισμός Λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων που τα τελευταία τρία σχεδόν χρόνια συζητείται για πολλοστή φορά τόσο στην Επιτροπή όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπενθυμίζεται πως ο λόγος αυτής της καθυστέρησης στην ψήφισή του είναι η διχογνωμία δημοτικών συμβούλων, κυρίως της Διοίκησης, αναφορικά με το ποια Κοιμητήρια συνδέονται ιστορικά με τους πρώτους κατοίκους της κάθε Δημοτικής Κοινότητας, που θεμελιώνουν δικαίωμα απαλλαγής από τα σχετικά τέλη. Πάντως, στο σχέδιο Κανονισμού που θα έρθει προς συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την Παρασκευή, σχετική πρόβλεψη για απαλλαγή από τα τέλη δεν φαίνεται να υπάρχει, μια που τίθεται προς συζήτηση το αρχικό σχέδιο που είχε πρωτοσυζητηθεί το 2015.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιμέρους Κανονισμοί που ισχύουν σήμερα χρονολογούνται από το 1979 για τη Σταμάτα μέχρι και το 2010 για το Διόνυσο, ενώ παρουσιάζουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στις οικονομικές χρεώσεις, με τις μακράν υψηλότερες να εμφανίζονται στη Δροσιά και το Διόνυσο. Εφόσον το σχέδιο ψηφιστεί από την Επιτροπή, θα πάρει το δρόμο για το Δημοτικό Συμβούλιο και εν συνεχεία η Οικονομική Επιτροπή θα αποφασίσει για τα τέλη και τα πρόστιμα, ώστε το συνολικό πόνημα να αποτελέσει τον ενιαίο Κανονισμό Λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση ή μη κοπής δέντρων που φύονται σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

ΘΕΜΑ 2ο: Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 3ο: Τοποθέτηση εύκαμπτων ελαστικών κυλίνδρων για την παρεμπόδιση της στάθμευσης παρά το όριο της οδού έναντι της εισόδου-εξόδου χώρου στάθμευσης σε στενή οδό της ΔΚ Αγ. Στεφάνου.