logo


Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου μέχρι το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα το ετήσιο τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Κεντρικό ζήτημα του συνεδρίου αποτελεί η ανάγκη για “Μεταρρύθμιση στο Μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”, με βασικούς άξονες την προώθηση της Τοπικής Ανάπτυξης, την Αποκέντρωση και την ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στο σύνολο των αιρετών της χώρας, όπως οι αλλαγές στον Καλλικράτη και το νέο μοντέλο τοπικής διακυβέρνσηης, τα οικονομικά των Δήμων, η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών, η τοπική ανάπτυξη, το εκλογικό σύστημα ανάδειξης Δημάρχων και δημοτικών συμβούλων κ.ά.

Για πρώτη φορά, επιπλέον, θα υπάρξει θεματική ενότητα που θα απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη των Δήμων, με στόχο τη διαρκή εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού, ώστε να ανταποκρίνονται με επάρκεια στα καθήκοντά τους. Μέσω της ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ θα δίνεται η δυνατότητα ανοιχτής ηλεκτρονικής διαβούλευσης με όλο το αυτοδιοικητικό δυναμικό της χώρας για θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα αποτελέσουν το υλικό για τη δημιουργία των προτάσεων της Ένωσης.