logo


“Η εταιρεία που φυλάει το Δήμο τι διάολο κάνει;” Τα λόγια αυτά, επί λέξει, ανήκουν στο δημοτικό σύμβουλο και Πρόεδρο της ΕΣΤΙΑΣ Θ. Στάικο, μόλις άκουσε  στην Οικονομική Επιτροπή (18/10) ότι άγνωστοι έκλεψαν μετασχηματιστές από τους φωτιστικούς πυλώνες στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Άγ. Στέφανο. Το γήπεδο έμεινε για 15 ημέρες περίπου χωρίς φωτισμό, και ο Δήμος Διονύσου έγινε φτωχότερος κατά 15-16.000 ευρώ, μια που τόσο εκτιμήθηκε η ζημιά.

Σήμερα έρχεται να προστεθεί νέο περιστατικό σοβαρής παραβατικότητας, αυτή τη φορά στο Κρυονέρι. Τα ξημερώματα άγνωστοι ανατίναξαν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών της Τράπεζας Πειραιώς έξω από το Δημοτικό Κατάστημα, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της περιοχής, δίπλα ακριβώς από το Νηπιαγωγείο του Κρυονερίου. Στο σημείο έχει από νωρίς σπεύσει αστυνομική δύναμη, τα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας δεν λειτουργούν ακόμη, ενώ κανονικά γίνεται το μάθημα στο Νηπιαγωγείο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η εταιρεία που έχει αναλάβει τη φύλαξη των δημοσίων κτηρίων και χώρων του Δήμου Διονύσου αναδείχθηκε μετά από ανοιχτό διαγωνισμό και αρχικό προϋπολογισμό 450.000 ευρώ, προσφέροντας το ποσόν των 380.000 ευρώ το χρόνο, για τακτικές περιπολίες οχημάτων στους δρόμους της πόλης, με στόχο “τη φύλαξη και περιφρούρηση των κτιρίων, των εγκαταστάσεων, των σχολείων, των αντλιοστασίων και δεξαμενών, των κοινοχρήστων χώρων καθώς και κάθε άλλης περιουσίας του ∆ήμου και των νομικών του προσώπων”.

Όταν το θέμα είχε συζητηθεί πέρυσι στο Δημοτικό Συμβούλιο, η εισήγηση απέσπασε τις θετικές ψήφους μόνο της Διοίκησης του Δήμου- κι αυτές κολοβές: Η τότε Αντιδήμαρχος Οικονομικών  Στ. Μαγγίνα είχε δηλώσει παρούσα, ο τότε Αντιδήμαρχος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντής μίλησε για τεράστια δαπάνη που δεν μπορεί αποδειξίμως να αποδώσει τα προσδοκώμενα οφέλη και ψήφισε λευκό, ενώ η σημερινή Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Π. Ταουξή είχε καταψηφίσει.