logo


Με 11 θέματα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου. Ανάμεσά τους οι προτάσεις της Διοίκησης του Δήμου για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην ειδική συνεδρίαση για την παρουσίαση του απολογισμού πεπραγμένων της, όποτε αυτή γίνει (σ.σ. στην πρόσφατη, πάντως, συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου, οπότε και ορίσθηκε το Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου για την παρουσίαση του απολογισμού, παρά τις σχετικές ερωτήσεις, απάντηση δεν υπήρξε).

Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, όπως είχε διατυπωθεί από το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη πριν από ένα μήνα, ήταν να παρουσιάσει απολογισμό τριετίας, εντούτοις η τωρινή εισήγησή του μιλάει για τα δυο χρόνια, 1/9/2015-30/8/2017. Υπενθυμίζεται εδώ πως απολογισμός πεπραγμένων- και μάλιστα επεισοδιακός- είχε πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2015: Είχε αποχωρήσει, τότε, η Νέα Πνοή για τον Διόνυσο διαμαρτυρόμενη για την άκαμπτη στάση της Διοίκησης, που δεν είχε επιτρέψει την παρουσίαση των θέσεων της παράταξης της μειοψηφίας με διαφάνειες και φωτογραφίες. Είχε, επιπλέον, αποχωρήσει και η Λαϊκή Συσπείρωση μετά από καταγγελία της επικεφαλής της Ζ. Σώκου πως το κείμενο του απολογισμού τής είχε αποσταλεί μια μόλις ημέρα νωρίτερα, αντί των προβλεπόμενων 5 ημερών. Πέρυσι απολογισμός δεν έγινε. Μετά μάλιστα από σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, ο Δήμαρχος είχε δηλώσει σιβυλλικά “Αν δεν επιβάλλεται, τότε μάλλον δεν θα γίνει”, θέτοντας την παράμετρο της υποχρεωτικότητας του απολογισμού πεπραγμένων.

Τελευταίο από τα θέματα στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτό που αναφέρεται στην ίδρυση 6θέσιου Δημοτικού- χωρίς περαιτέρω στοιχεία μια που ούτε οι εισηγήσεις βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα τίποτα σχετικό δεν έχει αποσταλεί στους δημοτικούς συμβούλους.

Αναλυτική η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: 4η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο.Ε. 2017.

ΘΕΜΑ 2ο: Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Δήμου Γ ́ τριμήνου οικονομικού έτους 2017.

ΘΕΜΑ 3ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ή ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «για την επισκευή του αριθμ. ΜΕ 112534 πυροσβεστικού οχήματος».

ΘΕΜΑ 4ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ή ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «για την επισκευή του αριθ. ΚΗΙ 7312 λεωφορείου».

ΘΕΜΑ 5ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ή ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «για την επισκευή του αριθ. ΚΗΙ 7313 λεωφορείου».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Διενέργειας Αναγκαιότητας για την παροχή υπηρεσιών ανάδειξης αναδόχου για την πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας του Δήμου κατά ISO 9001:2015 και του συστήματος διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου κατά ΕΛΟΤ 1429:2008.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 7ο: Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής περιόδου 1-9-2015 έως 30-8-2017.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 8ο: Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του άρθ. 32 του Ν. 1080/1980, όπως ισχύει.

ΘΕΜΑ 9ο: Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας δημοπρασίας για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων των Δήμων (άρθ. 192 παρ. 1 του Ν. 3463/2006) σύμφωνα με το άρθ. 1 του ΠΔ 270/1981.

ΘΕΜΑ 10ο: Συγκρότηση επιτροπής της παρ. 1 του άρθ. 7 του ΠΔ 270/1981 περί εκτίμησης εκποιούμενων ακινήτων.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 11ο: Ίδρυση 6θεσιου 4ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου.