logo


Μερικά σχόλια για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018 του Δήμου Διονύσου

Στο  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου της 24.10.2017, γίναμε δυστυχώς μάρτυρες για πολλοστή φορά και πάλι, μιας ακόμη προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να παρουσιάσει μια ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ, απλώς και μόνο για να ικανοποιηθεί η υποχρέωση εκ του Νόμου του Δήμου, για παρουσίαση κάποιου ετησίου τεχνικού προγράμματος, χωρίς βεβαίως καμία ουσία, αλλά και την απαιτούμενη χρησιμότητα.

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διονύσου, τα προηγούμενα χρόνια, έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις , τόσο στις συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.E. Διονύσου, όσο και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, για την βελτίωση της λειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητας των τεχνικών προγραμμάτων του Δήμου, τα οποία θα πρέπει να είναι εργαλεία και οδηγοί για την εκπόνηση και τον προγραμματισμό των διαφόρων έργων του Δήμου, αλλά και μέσα λογοδοσίας των υπευθύνων για την ορθή και σύννομη υλοποίησή τους.

Δυστυχώς και φέτος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24.10.17 για το συγκεκριμένο θέμα, ακούσαμε και πάλι την Δημοτική Αρχή να παρουσιάζει ΩΡΑΙΑ  ΛΟΓΙΑ  ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ, χωρίς καμία αναφορά σε ανεκτέλεστα και συνεχιζόμενα έργα από προγράμματα προηγουμένων ετών, αναιτιολόγητες  διαγραφές έργων προηγουμένων προγραμμάτων, κ.τ.λ., αλλά και γενικά να αποδεικνύει μια απίστευτη προχειρότητα στην εκπόνηση του  κατ’ επίφαση Τεχνικού Προγράμματος του 2018.

Στα ανωτέρω θα πρέπει να προστεθεί και το αξιοσημείωτο γεγονός της σπουδής, αλλά και της έλλειψης σοβαρότητας και σεβασμού, με την οποίαν η κα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και ο κος Δήμαρχος, αντιμετώπισαν το κορυφαίο αυτό θέμα για την λειτουργία του Δήμου, τόσο κατά την κατάρτιση της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ, συμπεριλαμβάνοντάς το μαζί με άλλα 26 θέματα , όσο και κατά την διάρκεια της συζήτησης, με μια διάθεση εκ μέρους τους  γιαΨΕΚΑΣΤΕ- ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ – ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ”, μη επιτρέποντας έτσι να ολοκληρωθούν οι εύστοχες και εποικοδομητικές παρατηρήσεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν, κορυφαία θέματα όπως είναι η  ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, να παρουσιασθούν με ελλιπή και αντιφατικά στοιχεία, που παραπέμπουν σε ανυπαρξία παντελούς  μέριμνας και ελέγχου από την Δημοτική Αρχή, για την πρόοδο και εξέλιξη του πολύ σημαντικού αυτού έργου για ολόκληρο τον Δήμο Διονύσου.

Ειδικότερα όσον αφορά  στα θέματα που αφορούν στην Δημοτική Ενότητα  (Δ.Ε.) Διονύσου, κατά την συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος 2018 της Δ.Ε. στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της 30.06.17, παρουσία του αρμοδίου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Μπομπής ανέδειξε και υπενθύμισε τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Δ.Ε. Διονύσου, όπως είναι η οριοθέτηση και η περίφραξη των 260 περίπου στρεμμάτων  ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ της Δ.Ε. Διονύσου, όπως  ορίσθηκαν με την υπ’ αριθμόν 3070 / 2011 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η κατασκευή ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟΥ στο γήπεδο ποδοσφαίρου, η ανάδειξη του ΒΩΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, μοναδικού μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς παγκόσμιας εμβέλειας, η απόδοση στον Δήμο  των 43 στρεμμάτων του ΤΥΠΕΤ, με βάση τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, κ.τ.λ.

Παρά την ανωτέρω απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Ε. Διονύσου, δυστυχώς τα θέματα αυτά αγνοήθηκαν και πάλι να συμπεριληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 του Δήμου Διονύσου, γεγονός που επισημάνθηκε και αναδείχθηκε  κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 24.10.17, μόνο από τον συμπολίτη μας Δημοτικό Σύμβουλο της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ  κ. Ι. Φωτάκη, με τεκμηριωμένη παρέμβαση και εισήγησή του.

Όλα αυτά αποδεικνύουν την αμέλεια, την διαχρονική αδιαφορία και την παντελή απραξία, αλλά και την έλλειψη πολιτικής βούλησης του Δήμου Διονύσου, για την επίλυση των σοβαρών θεμάτων της Δ.Ε. Διονύσου και όχι μόνο.

Παρά ταύτα ο Σύλλογος μας θα συνεχίσει τον αγώνα του και τις προσπάθειές του, όπως έκανε μέχρι σήμερα, για την ανάδειξη και την επίλυση των σημαντικών αυτών διαχρονικών θεμάτων, με τεκμηριωμένες παρεμβάσεις και προτάσεις του, όπως έκανε ειδικότερα και τα δύο τελευταία χρόνια, για την ανάδειξη και αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών προβλημάτων της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και των ΔΙΟΔΙΩΝ, που αφορούσαν βέβαια ολόκληρο τον Δήμο Διονύσου.

Διόνυσος   28.10.2017

Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διονύσου

Ο   Πρόεδρος

Κώστας  Μπομπής