logo


Διαμαρτυρία εξέδωσε σήμερα Τετάρτη 25 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Δροσιάς, σχετικά με την καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση του συστεγαζόμενου Λυκείου Δροσιάς στο Ζάννειο. Τα εκρηκτικά προβλήματα από τη συστέγαση των δυο σχολείων είναι γνωστά, έχουν πολλές φορές παρουσιαστεί στη Σχολική Επιτροπή από τους δυο Διευθυντές και οδήγησαν τη Διοίκηση του Δήμου στην απόφαση για ενοικίαση ακόμη ενός σχολικού κτηρίου, του Ζαννείου, όπου πρόκειται να μετεγκατασταθεί το Λύκειο της Δροσιάς, για να αποσυμφορηθεί το κτήριο της οδού 25ης Μαρτίου. Στη διαμαρτυρία τους οι γονείς ζητούν την άμεση μεταστέγαση του Λυκείου, ώστε οι μαθητές του Γυμνασίου να αποκτήσουν ένα αξιοπρεπές παιδαγωγικό περιβάλλον:

Αρ. Πρωτ.: 106

Ημερομηνία: 25/10/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναφορικά με τα προβλήματα συστέγασης με το Λύκειο Δροσιάς

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ

-> Για τη μη στέγαση τεσσάρων (4) Τμημάτων του Γυμνασίου Δροσιάς, λόγω ελλείψεων ως προς τις αίθουσες διδασκαλίας. Όπως γνωρίζουμε, ειδικότερα, υπάρχουν τέσσερα (4) Τμήματα, τα οποία δεν έχουν δική τους αίθουσα διδασκαλίας, και ως εκ τούτου, στεγάζονται στις αίθουσες της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας και σε δύο αποθήκες.

-> Για τον ανισομερή προσωρινό χωρισμό μεταξύ των Τμημάτων της Β΄ και της Γ’ Γυμνασίου, ως αποτέλεσμα ελλείψεως και πάλι των κατάλληλων σε αριθμό και μέγεθος αιθουσών διδασκαλίας.

-> Για τη μη διδασκαλία των μαθημάτων της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας, καθώς οι ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες που προορίζονται για τα εν λόγω μαθήματα χρησιμοποιούνται ως κανονικές αίθουσες διδασκαλίας.

-> Για τη μη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας, λόγω μη διαθεσιμότητας σχετικής αίθουσας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ

Την άμεση μεταστέγαση του Λυκείου Δροσιάς, ώστε οι μαθητές του Γυμνασίου Δροσιάς, να απολαμβάνουν συνθήκες διδασκαλίας, που θα ανταποκρίνονται, τόσο στον παιδαγωγικό ρόλο τους, όσο και στα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία.

Τα παιδιά μας έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση, η οποία πρέπει να παρέχεται σε ένα περιβάλλον αξιοπρεπές, ασφαλές και ικανό να προάγει τη γνώση.

Το Δ.Σ.