logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γυμνάσιο Άνοιξης υποδέχτηκε εγκάρδια τους εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Theatre Unites Europe” την εβδομάδα 16 έως και 20 Οκτωβρίου 2017. Μαθήτριες, μαθητές, καθηγήτριες και καθηγητές από την Αυστρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ιταλία φιλοξενήθηκαν στο σχολείο μας, ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο και επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης με τη συνοδεία μαθητών μας και αγγλόφωνου ξεναγού. Επισκέφθηκαν το ωραιότερο και καλύτερα διατηρημένο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και θαύμασαν την περίφημη ακουστική του.

Το επίκεντρο της εβδομάδας αυτής ήταν το θέατρο. Σε αυτό το πλαίσιο οι μαθητές από όλες τις χώρες εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με τους δικούς μας μαθητές, με την πολύτιμη συνεισφορά των Καθηγητριών και Καθηγητών των χωρών εταίρων, υπό την καθοδήγηση της Φιλολόγου του σχολείου μας κ. Άννας Διακουμή, επάνω σε ένα σενάριο σύντομου θεατρικού έργου με τίτλο «Αν όλα τα παιδιά της γης…», το οποίο παρουσίασαν σε επίσημη εκδήλωση την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, παρουσία του Δημάρχου του Δήμου Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη και άλλων επισήμων από την τοπική κοινωνία.

Στην ίδια εκδήλωση ο Δήμαρχος απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στις αντιπροσωπείες των χωρών που φιλοξενήθηκαν, και συγχρόνως εκθείασε τη συνεισφορά των ευρωπαϊκών προγραμμάτων  Erasmus+ στην αδελφοποίηση των λαών. Επιπλέον, οι αντιπροσωπείες τραγούδησαν και παραδοσιακά τραγούδια από τις χώρες τους, ενώ οι μαθητές μας τραγούδησαν και ελληνικά τραγούδια. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών από μαθητές του Γυμνασίου μας, υπό την καθοδήγηση της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Δέσποινας Γαβριήλ.

Η διάχυτη συγκίνηση στο τέλος της βραδιάς, η οποία σήμανε και τη λήξη όλης της εβδομάδας, τόσο στα δακρυσμένα μάτια των παιδιών και των καθηγητών, όσο και στις θερμές αποχαιρετιστήριες αγκαλιές που ανταλλάξαμε, σφράγισε την επιτυχία αυτής της εβδομάδας. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την 4η  εκπαιδευτική μαθησιακή συνάντηση του προγράμματος, τον Φεβρουάριο στο Bludenz της Αυστρίας

                                                                           Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Άνοιξης

                                                                                            Ε. ΚΡΕΜΜΥΔΑ