logo


Στην ανάκληση του παραχωρητηρίου του γηπέδου Σταμάτας προς την εταιρεία ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΕ (ATHLOMETRIX), προχώρησε χθες Τρίτη 24 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, με απόφασή του που δημοσιεύεται στη Διαύγεια. Ο λόγος που επικαλείται η απόφαση για την ανάκληση της παραχώρησης είναι η έλλειψη κανονισμού παραχώρησης αθλητικών χώρων σε ιδιώτες.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 12 Οκτωβρίου, δημοσιεύθηκε και αμέσως ξεκίνησε να εφαρμόζεται η απόφαση να παραχωρηθεί δωρεάν το γήπεδο της Σταμάτας στην εταιρεία ATHLOMETRIX για την πραγματοποίηση αθλητικών μετρήσεων σε νεαρούς αθλητές, με αντάλλαγμα τις δωρεάν μετρήσεις σε 100 παιδιά του Δήμου. Όπως είχε επισημάνει σε σχετικό ρεπορτάζ η Οδός Διονύσου, η εν λόγω παραχώρηση γεννούσε πολλά ερωτηματικά όσον αφορά στο θεσμικό πλαίσιο, στη διαδικασία της παραχώρησης, αλλά και στη συγγένεια της Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Πολιτισμού, Κοινωνικών Δομών και Παιδείας Α. Στασινοπούλου με έναν εκ των εκπροσώπων της εταιρείας.

Στη σχετική ενημέρωση προέβη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Ζαμάνης αναφέροντας πως τόσο η έλλειψη- προς το παρόν- θεσμικού πλαισίου για τέτοιου είδους παραχώρηση, όσο και η επιθυμία της Δημοτικής Αρχής να μην υπάρξει υπόνοια περί διαπλοκής κάποιου στελέχους της, οδήγησαν σε ανάκληση του παραχωρητηρίου.

Για το ίδιο θέμα είχε προηγηθεί ανακοίνωση από την Αντιδήμαρχο, που- αποκρούοντας δημοσιεύματα και Δελτία Τύπου “με αιχμές που δεν με αγγίζουν” και που εμφορούνται από “ελαφρότητα και στείρα αντιπολιτευτική διάθεση”-  επιχείρησε να απαντήσει στα ερωτηματικά:

Σύμφωνα με την κ. Στασινοπούλου, το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του οποίου προϊσταται, λειτουργεί άριστα, απολύτως αποτελεσματικά και με συνέπεια, ανταποκρινόμενο άμεσα στις αιτήσεις που δέχεται. Ανέφερε μάλιστα παραδείγματα, όπου σχετικές αποφάσεις υπογράφονται αυθημερόν ή την επομένη του αιτήματος, και άρα είναι άμεσα υλοποιήσιμες.

Για το ίδιο το παραχωρητήριο στην εταιρεία, η Αντιδήμαρχος τόνισε πως δόθηκε αφού είχαν τακτοποιηθεί οι ώρες χρήσης του γηπέδου της Σταμάτας από άλλους αθλητικούς φορείς, ενώ συμπλήρωσε πως αν δεν προχωρήσει η συνεργασία με την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, το γήπεδο θα αποδοθεί ελεύθερο στους δημότες.

Στην ανακοίνωσή της η κ. Στασινοπούλου επιβεβαίωσε πως η εταιρεία αποτελεί θυγατρική της DEMO, που εδρεύει στο Κρυονέρι, αλλά και τη συγγένειά της 4ου βαθμού (σ.σ. πρώτη εξαδέλφη) με στέλεχος της ATHLOMETRIX.

Οι αθλητικές μετρήσεις που πραγματοποιεί η εταιρεία, συνέχισε η κ. Στασινοπούλου, αποτελούν καινοτομία για την Ελλάδα και το εξωτερικό, “θεωρούσαμε λοιπόν πως θα συμβάλαμε στην προαγωγή του αθλητισμού στην πόλη μας, ενώ δεν πρέπει να παραβλέψουμε την δωρεάν παροχή της εταιρείας στα 100 παιδιά του Δήμου, που αλλιώς θα πλήρωναν συνολικά περίπου 18.000 ευρώ για τις αθλητικές αυτές μετρήσεις”. Απώλεια για το Δήμο και τις ντόπιες επιχειρήσεις, επιπλέον, θεώρησε η κ. Στασινοπούλου τις χιλιάδες οικογενειών που θα έρχονταν στο Διόνυσο από την Αττική, ίσως και από όλη την Ελλάδα, για τις μετρήσεις των αθλητών και θα εξυπηρετούνταν από τα καταστήματα της περιοχής.

Ανακοίνωσε, τέλος, πως η Διοίκηση του Δήμου επεξεργάζεται Κανονισμό χρήσης και παραχώρησης των αθλητικών χώρων, αφού προχωρήσει σε διαβούλευση με τις παρατάξεις της μειοψηφίας, υπενθυμίζοντας πως τα παραχωρητήρια δίδονται στα αθλητικά σωματεία της πόλης με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τα τελευταία 7 χρόνια.